مطالب مرتبط:
آیین سنتی «نو اوستی» در اردبیل
آیین وداع و تشییع پیکر مطهر شهدا و کوچک ترین شهید رمضان در اراک
تصاویر/ حضور پرشور عاشقان ولایت در آیین تجدید بیعت با ولی فقیه
تصاویر/ آیین جزء خوانی قرآن کریم به روش حفظ خوانی در نجف ایران
حضور مردم در آیین وداع و تشییع شهدای دنا توطئه های دشمن را خنثی می کند
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
چهارشنبه، 27 اسفند 1404 ساعت 14:402026-03-18سياسي

آیین «نو اوستی» با عطر رمضان


طبق یک سنت دیرینه، آیین «نو اوستی» در صبح آخرین چهارشنبه سال با حضور خانواده ها به ویژه بانوان با عطر و بوی رمضان در اردبیل برگزار شد.

- عبور از عرض آب به تعداد هفت بار نیز از جمله بخش های دیگر این آیین به شمار می رود که مردم اردبیل امسال با دهانی روزه به کنار آب آمده و از خالق آب و هستی، آینده روشن طلب کرده و به مناجات با خداوندگار خود در کنار رودخانه پرداختند.

نو در زبان ترکی به معنی آب و اوستی به معنای بالا و فراز است و در کل این آیین رفتن بر کنار آب جاری معنی می دهد و برگزارکنندگان این آیین کهن با در دست داشتن قیچی، جارو و کوزه سفالی، دعاگویان، عرض رودخانه کم عمق بالیغلو را طی کرده و در ادامه آب جاری را جارو و قیچی کردند.

آیین نو اوستی به آیین چشمه باشی یا چرشنبه سویی هم معروف است و برگزاری آن در منطقه آذربایجان جایگاه خاصی دارد و آیینی است که در آخرین چهارشنبه سال اجرا می شود و ارتباط تنگاتنگی با عنصر آب به عنوان یکی از چهار عنصر اصلی حیات دارد.

آیین چهارشنبه سوری از عصر سه شنبه آخر سال و با روشن کردن آتش آغاز می شود، اما این مراسم به ویژه در استان اردبیل در همان شب به پایان نمی رسد و صبح چهارشنبه نیز با برگزاری آیین نو اوستی ادامه می یابد.


برچسب ها:
آخرین اخبار سرویس:

آیین «نو اوستی» با عطر رمضان

آیین «نو اوستی» با عطر رمضان