مطالب مرتبط:
رضاشاه محو تماشای آتاترک در ترکیه
رضاشاه محو تماشای آتاترک در ترکیه
کارتال برای جذب مهاجم ترکیه ای دست به کار شد
پرسپولیس باز هم از سوپر لیگ ترکیه بازیکن جذب میکند;ارزان و با کیفیت!
مهاجم ترکیه ای چشم کارتال را گرفت
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
پنجشنبه، 15 خرداد 1404 ساعت 09:102025-06-05سياسي

رضاشاه محو تماشای آتاترک در ترکیه


مستشارالدوله، سفیر ایران در ترکیه، از شب های طولانی یاد می کند که رضاشاه با حیرت از میزان پیشرفت ترک ها و حضور اجتماعی زنان صحبت می کرد.

- مستشارالدوله، سفیر ایران در ترکیه، از شب های طولانی یاد می کند که رضاشاه با حیرت از میزان پیشرفت ترک ها و حضور اجتماعی زنان صحبت می کرد.

به گفته او، رضاشاه همان جا تصمیم گرفت که سیاست کشف حجاب را در ایران با جدیت دنبال کند.

در خرداد 1313 رضاشاه پهلوی در تنها سفر خارجی خود، عازم ترکیه شد؛ سفری 38 روزه که نه تنها به تحکیم روابط تهران و آنکارا انجامید، بلکه آغازگر تغییرات بنیادینی در سیاست داخلی ایران، به ویژه در حوزه زنان و مدرنیزاسیون شد.

به گزارش فرارو؛ رضاشاه در رأس هیأتی 17 نفره، اغلب نظامی، از مسیر تبریز و خوی وارد خاک ترکیه شد و از شهرهایی چون قارص، ارزروم، طرابوزان و سامسون عبور کرد تا در نهایت، در روز 26 خرداد 1313 وارد آنکارا، پایتخت ترکیه شود.

این سفر، با استقبال گرم مصطفی کمال آتاترک، رییس جمهور وقت ترکیه همراه شد؛ رهبر اصلاح طلبی که سیاست های نوسازی گسترده ای در کشورش پیاده کرده بود.

ازجمله اهداف این سفر، بازدید از مراکز نظامی، فرهنگی و آموزشی ترکیه بود.

رضاشاه از مجلس ملی، وزارت امور خارجه، پادگان های نظامی، تأسیسات دفاعی تنگه های داردانل و بسفر و همچنین مدارس دخترانه و برنامه ها


برچسب ها: رضاشاه - ترکیه - ایران - سفیر ایران - اجتماعی - پیشرفت - طولانی
آخرین اخبار سرویس:

رضاشاه محو تماشای آتاترک در ترکیه

رضاشاه محو تماشای آتاترک در ترکیه