مطالب مرتبط:
عکس/ سقوط تیم ملی والیبال ایران در رنکینگ جهانی
نقل و انتقالات استقلال آتش گرفت | غول ارمنی استقلالی می شود + عکس
زمان و ساعت بازی تیم ملی والیبال ایران و آمریکا در رقابت های لیگ ملت های 2025
تیم ملی والیبال ایران با یک تغییر برابر آمریکا
تیم ملی والیبال ایران با یک تغییر برابر آمریکا
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
جمعه، 23 خرداد 1404 ساعت 01:002025-06-12بين الملل

سِلما؛ عروس ارمنی، مدیر کتابخانه موزه ملی ایران که بود؟(+عکس)


سلما کویومجیان عروس ارمنی محسن مقدم (باستان شناس و نقاش)، در سال 1990 و در 83 سالگی به دیار باقی شتافت.

او سال ها برای میراث فرهنگی ایران تلاش کرد و به همراه همسرش موفق به دریافت نشان لژیون دو نور از دولت فرانسه شد.

- سِلما؛ عروس ارمنی، مدیر کتابخانه موزه ملی ایران که بود؟(+عکس) سلما کویومجیان عروس ارمنی محسن مقدم (باستان شناس و نقاش)، در سال 1990 و در 83 سالگی به دیار باقی شتافت.

او سال ها برای میراث فرهنگی ایران تلاش کرد و به همراه همسرش موفق به دریافت نشان لژیون دو نور از دولت فرانسه شد.

سلمـا در26 دسـامبـر 1907م در یــک خانـواده ارمنـی تبـار در روسچـوک بلغارستـان، شهـری در شمال شرقی ایـن کشـور، که امـروزه روسه نامیـده می شود، چشـم به جهان گشود.

به گزارش خبرفوری، پدر سلما واغارشاک و مادرش، آرسینـه، که اصالتاً از ارمنـیان قارص در ترکیه (ارمنستان غربی) بودند، در قسطنطنیه یعنی استانبول امروزی زندگـی می کردند.

آنها نیـز همچون هزاران ارمنی از ترس جـان و رهایی از کشتارهای ارمنـیان در امپـراتوری عثمانـی، در 1892م، به بلغـارستـان مهاجـرت کردند.

ابتدا در پلوودیف و سپس، در روسچوک ساکن شدند.

از آنجایـی که پدر سلما در قسطنطنیـه به تجارت مشغول بود، در روسچوک نیـز همـراه بـرادرش، سـرکـیـس گویومجیان، یـک تجـارت خانه برای واردات کالا تأسیس ک


برچسب ها: میراث فرهنگی ایران - موزه ملی ایران - میراث فرهنگی - دولت فرانسه - ارمنی - ایران - کتابخانه
آخرین اخبار سرویس:

سِلما؛ عروس ارمنی، مدیر کتابخانه موزه ملی ایران که بود؟(+عکس)

سِلما؛ عروس ارمنی، مدیر کتابخانه موزه ملی ایران که بود؟(+عکس)