مطالب مرتبط:
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
چهارشنبه، 3 مرداد 1403 ساعت 10:402024-07-24فرهنگي

قدمت 100 ساله هنر تعزیه خوانی در شهرضا


رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شهرضا گفت: تعزیه یکی از تاثیرگذارترین نمایش های ایرانی است که برای ذکر مصائب اهل بیت (ع) قرن ها در ایران برای علاقه مندان اجرا می شود.

  مرتضی نادری افزود: قدمت تعزیه در شهرستان شهرضا به بیش از 100 سال پیش و بر اساس سند های تاریخی موجود، به سلسله زندیه و حتی آل بویه بر می گردد.

وی گفت: در حال حاضر 400 هنرمند تعزیه خوان و شبیه خوان در قالب 20 گروه تعزیه خوانی در شهرستان فعالیت می کنند و تا پایان ماه صفر حدود 200 مجلس تعزیه در شهر و روستا های شهرستان اجرا می شود.

وی افزود: شورای تعزیه شهرضا از سال 1391 در شهرستان فعال بوده و نیازمند اقداماتی در حوزه های اجرایی، تشکیلاتی و پیگیری امور صنفی تعزیه خوانان است.

تعزیه، شکل سنتی از مجموعه نمایش های آیینی و مذهبی است که بر اساس رویداد های تاریخی و حماسی حزن انگیز واقعه کربلا و شهادت امام حسین (ع) و همراهانش و همچنین مصائب خاندان پیامبر (ص) روایت می شود که گاهی به آن موضوعات انتقادی، هجوآمیز، شاد و گزنده هم می افزایند.

اهل فن معتقدند که هنر تعزیه خوانی با وجود اینکه درون مایه اسلامی دارد، ریشه هایش ایرانی است و این مضمون اسلامی روی همان ریشه ها جوانه زده اند و درخت عزاداری ایرانیان را تنومندتر کرده است، به عنوان نمونه می توان از فرهنگ شاهنامه خوانی و پرده خ


برچسب ها:
آخرین اخبار سرویس:

قدمت 100 ساله هنر تعزیه خوانی در شهرضا

قدمت 100 ساله هنر تعزیه خوانی در شهرضا