مطالب مرتبط:
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
پنجشنبه، 12 مرداد 1402 ساعت 01:052023-08-02سياسي

یک آیین چهارصدساله در محرم

یک آیین چهارصدساله در محرم

«آیین نخل گردانی» در استان مرکزی با قدمتی 400 ساله یکی از رسم های مذهبی است که در ایام محرم و روز عاشورا در شهرستان های خمین و نراق برگزار می شود.

- آیین نخل گردانی در استان مرکزی با قدمتی 400 ساله یکی از رسم های مذهبی است که در ایام محرم و روز عاشورا در شهرستان های خمین و نراق برگزار می شود.

حسین محمودی ـ معاون میراث فرهنگی استان مرکزی ـ درباره آیین نخل گردانی در شهر نراق به ایسنا گفت: نراق دارای دو نخل بزرگ و کوچک است که در ایام محرم جوانان با حضور در کنار نخل های شهر با پوشش پارچه های مختلف لباس عزا را بر تن نخل ها می پوشانند و با ذکر یا علی و یا زهرا ، نخل را از محل و جایگاه خود حرکت داده و آن را در میدان اصلی شهر می آورند.

این مراسم از دیرباز برای مردم نراق اهمیت خاصی داشته و سال هاست که در شهر نراق در ایام شهادت پنج تن آل عبا آیین سنتی نخل گردانی برگزار می شود.

آیین سنتی نخل گردانی در نراق او افزود: به افرادی که پایه های نخل را بر دوش می گیرند، پایه کش گفته می شود و از زمان های دور پایه کشان نخل در نراق مقدس بوده و از این رو افرادی که این نخل را بر دوش می برند با وضو و نیت خیر ابتدا آن را بوسیده و سپس یا علی گویان پایه های سنگین را حمل می کنند.


برچسب ها:
آخرین اخبار سرویس:

یک آیین چهارصدساله در محرم

یک آیین چهارصدساله در محرم