مطالب مرتبط:
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
سه شنبه، 2 بهمن 1397 ساعت 12:552019-01-22سياسي

فلسفه جشن بهمنگام در ایران باستان


جشن های ایرانی به جشن هایی ملی و مردمی گفته می شود که دارای ریشه تاریخی و ایرانی اند که از دوران باستان به نسل امروز رسیده است.

برخی از این جشن ها کم و بیش زنده بوده و به جشن هایی اطلاق می شود که بنا به سنت تاریخی در میان مردم رایج است مانند جشن نوروز.

- به گزارش سایت قطره و به نقل ازایسنا، جشن های فراموش شده نیز به جشن هایی اطلاق می شود که بنا به سنت تاریخی برگزار نمی شوند مانند جشن بهاربد در بهمن ماه، جشن های بسیاری نظیر بهمنگان، سده و نوسره وجود داشته که در روزهای مختلفی از ماه برگزار می شده است و هر کدام دارای فلسفه ی خاص خود است.

بنا بر روایات نقل شده در تاریخ، در دومین روز از بهمن ماه، جشن و آیینی به نام بهمنگان برگزار می شده که برای قدردانی از وهومن یکی از فرشتگان اهورامزدا بوده است.

به همین مناسبت، یکی از باستان شناسان استان، بیان کرد: هر روزی در ایران باستان، نامی مشخص داشته که بر این اساس، دومین روز هر ماه بهمن یا وهومن نام داشته است.

رویا اقبالی درخشان در گفت وگو با ایسنا، گفت: هرگاه روز و ماه با یکدیگر هم نام بودند، آن روز، بنا بر اعتقادات آن دوره جشن گرفته می شده که جشن بهمنگان نیز به سبب تقارن روز و ماه، برگزار می شده است.

وی ادامه داد: بهمن از واژه اوستایی وهومن (Vohumana) گرفته شده که با اندیشه نیک ، منش نیک و خرد سپندینه یا مقدس در یک مع


برچسب ها:
آخرین اخبار سرویس:

فلسفه جشن بهمنگام در ایران باستان

فلسفه جشن بهمنگام در ایران باستان