مطالب مرتبط:
روزی که قوام السلطنه به محمدرضا پهلوی نشان داد کت تن کیست
روزی که قوام السلطنه به محمدرضا پهلوی نشان داد کت تن کیست؟
انتقاد شدید تقی آزاد ارمکی عضو هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران از صداوسیما
کرمانشاه آماده میزبانی درمانی زائران اربعین؛ فعالیت شبانه روزی اورژانس
رشد 39 درصدی تردد زائران اربعین از مرز خسروی / آمادگی کامل برای خدمات شبانه روزی
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
سه شنبه، 14 مرداد 1404 ساعت 13:102025-08-05سياسي

روزی که محمدرضا پهلوی توسط رضاخان در دانشکده افسری توبیخ شد


« ساعت هم که سرت نمی شود پس چی چی سرت می شود؟»  - رضا خان ادامه داد: ساعت هم که سرت نمی شود پس چی چی سرت می شود؟   عصر ایران - سرلشکر محمد دفتری متولد سال 1283 و متوفی به سال 1362 بود.

او دو دوره رییس شهربانی کل کشور بود یکبار در دوره نخست وزیری رزم آرا در سال 1329 و یکبار هم در روزهای آخر دولت دکتر مصدق هم از دکتر مصدق حکم شهربانی گرفت و هم از سپهبد زاهدی جانشین دکتر مصدق.

او در سال 1361 با پروژه تاریخ شفاهی هاروارد مصاحبه کرد و در آن خاطرات خود از دوران رضاخان و محمدرضا پهلوی را بازگو کرد.

در این جا به بخشی از خاطرات او می پردازیم که بازگویی توبیخ محمدرضا پهلوی توسط رضاخان در اردوگاه دانشکده افسری است: بگذارید برای شما خاطره ای جالب از آن روزی را تعریف کنم که رضاخان جلوی یک جمعیتی فرزندش محمدرضا را که آن زمان ولیعهد و دانشجوی دانشکده افسری بود توبیخ کرد.

سال 1314 بود و محمدرضا از سویس به ایران فراخوانده شد و وارد دانشکده افسری در سال اول شد حسین فردوست هم با او بود.

فریدون جم هم که بعدها داماد رضاخان شد و به ارتشبدی رسید هم در همان سال وارد دانشکده شد ولی یک سال بالاتر از محمدرضا و فردوست بود.

آن موقع دانشکده افسری یک پادگانی در محله اقدسیه تهران داشت .


برچسب ها: محمدرضا پهلوی - محمدرضا - دکتر مصدق - رضاخان - محمد - دانشکده - توبیخ
آخرین اخبار سرویس:

روزی که محمدرضا پهلوی توسط رضاخان در دانشکده افسری توبیخ شد

روزی که محمدرضا پهلوی توسط رضاخان در دانشکده افسری توبیخ شد