دانشمندان توانسته اند راهی پیدا کنند تا یک حباب را برای بیش از یک سال حفظ کنند و مانع از ترکیدن آن شوند.
- به گزارش سایت قطره و به نقل ازهمشهری آنلاین به نقل از ان بی سی نیوز فیزیکدانان در دانشگاه لیل در شمال فرانسه "توانستند طول عمر یک حباب را به 465 روز برسانند.
آنها این کار را با ایجاد کردن حباب ی با مقدار زیادی گلیسرول به علاوه آب و ذرات پلاستیکی انجام دادند که باعث پایداری دیواره حباب شد.
حباب معمولی صابون چند ثانیه ای بیشتر دوام نمی آورد و به علت پایین ریختن دیواره مایع آن به علت کشش جاذبه و یا تبخیر این مایع از هم می پاشد.
پژوهشگران فرانسوی که نتایج کارشان را برای ساختن حباب پایدارشان که آن را مرمر گازی نامیده اند، از گلیسرول استفاده کردند که به طور شایعی در صنایع غذایی به عنوان ماده نگهدارنده و شیرین کننده استفاده می شود.
گلیسرول تمایل ترکیبی بالایی با آب دارد و به خاطر قدرت جذب کنندگی آب از هوا شهرت دارد .
فرضیه این دانشمندان این بود که این جذب آب بوسیله گلیسرول تبخیر آب از حباب را جبران می کند و وجود ذرات پلاستیکی در دیواره حباب مانع از به پایین ریختن آب از آن می شود و هر دو اثر مانع از پارگی حباب می شوند.
گرچه شاید این کار دانشمندان فرانسوی برای افراد عادی بیهوده به نظر رسد، اما این تجربه ایجاد حباب های پایدار می تواند کاربردهای بسیار مهمی داشته باشند.
برای مثال پیشگیری از تبخیر آب نقش مهمی در سلامت چشم دارد، لایه بسیار نازک میکروسکوپی اشکی که سطح چشم را می پوشاند، اگر مولکول های بزرگ چربی در آن موجود نبودند، به سرعت تبخیر می شد و به خشکی چشم می انجامید.
همچنین ایجاد قطرک های پایدارتر در داروهایی که به صورت افشانه و هواپخش (آئروسل ها) استفاده می شوند، می تواند اثربخشی آنها را بیشتر کند.
رکوردهای جهانی گینس مجموعه ای از رکوردهای مربوط به حباب دارد، از جمله بلندترین یا درازترین حباب جداگانه، اما رکوردی درباره پردوام ترین حباب ثبت نشده است.
در همین زمینه:
کلید واژه ها: حباب - دانشمندان - فرانسوی - استفاده - صنایع غذایی - پژوهشگران - مایع - دانشگاه - پایداری - طول عمر - ترکیدن - آنلاین - همشهری - بالایی - فرانسه - شیرین - گزارش - غذایی - صنایع - جاذبه - تبخیر - صابون - ثانیه - مانع - گازی - قدرت - ماده - ذرات - مرمر - شمال