هرچند زادروز دقیق حکیم ابوالقاسم فردوسی، پاسدار گنج پارسی مشخص نیست اما گمانه یکم بهمن ماه به عنوان چشم گشودن این حکیم سخن به جهان؛ - بهانه ای است تا از پرچمدار خردورزی در فرهنگ و تمدن ایرانی نوشت که در گرامیداشت مقام و منزلتش، می توان هر روز تقویم را به نام فردوسی نامید.
درباره تولد، زندگی و زمان درگذشت حکیم ابوالقاسم فردوسی اطلاع دقیقی در دست نیست، اما با توجه به اشاراتی که در متن شاهنامه آمده است اغلب معتقدند که فردوسی در سال 329 هجری قمری متولد شده و در سال 416 هجری قمری دار فانی را وداع گفته است و روز دقیق آن مشخص نیست.
پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت فردوسی، زمان مند نیست و هر که در هر کجای دنیا، فارسی سخن بگوید، خود را وامدار حکیم توس خواهد دانست.
25 اردیبهشت در تقویم، روز بزرگداشت ابوالقاسم فردوسی طوسی شاعر حماسه سرای ایرانی و سرایندهٔ شاهنامه، حماسهٔ ملی ایران، است و روز یکم بهمن ماه در برخی منابع زادروز فردوسی عنوان شده و این بهانه ای است برای نوشتن از فردوسی که بی تردید پاسداشت مقام فردوسی بخشی ارزشمند از گنجینه میراث فرهنگی این مرز و بوم است.
حکیم ابوالقاسم فردوسی، پاسدار گنج پارسی، که پرچمدار خردورزی در فرهنگ و تمدن ایرانی شد تا مبشر صلح و دوستی شود با سرایش یکی از عظیم ترین منظومه های حماسی جهان به زبان فارسی ح