از خاصیت درمانی زهر تا نیشی که بلای جان عقرب شد به گزارش سایت قطره و به نقل ازخبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، عقرب، جانوری کوچک و در ظاهر بسیار خطرناک است، - پدیده نادر پزشکی / کودک دهدشتی که بدنش عقرب تولید می کند" موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی زیر ذره بین فرماندار حمیدیه" موسوی اظهار داشت: محصول تولیدی اینگونه واحد ها برای استفاده در واحد های داروسازی و صنایع نوین دارو سازی برای تولید دارو های درمان سرطان استفاده می شود.
درمان بیش از 10 بیماری با زهر عقرب دکتر ساداتی، پزشک داروساز استان همدان گفت: پروتیینی که در زهر برخی عقرب ها وجود داره در دارو های سرکوب کننده سیستم ایمنی و ضد مالاریا به کار می رود.
او افزود: مطالعات نشان داده اند که می شود از زهر عقرب به عنوان مسکن و در درمان بیماری های خود ایمنی، آرتروز، سرطان و پاک سازی بدن از تومور های سرطانی استفاده شود.
ساداتی ادامه داد: می توان در افرادی که عمل پیوند قلب انجام داده اند با تزریق زهر عقرب، خطر رد پیوند را در این افراد کاهش داد.
او تصریح کرد: تحقیقات نشان داده است که می توان از زهر عقرب در درمان بیماری هایی که نسبت به دارو های درمان مقاوم شده اند استفاده کرد.
زنده ماندن عقرب ها پس از زهرگیری در مزارع پرورش عقرب مهدی صفی خانی، معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان گفت: با پیگیری های انجام شده مشخص شد وجود مراکز پرورش عقرب با نظارت محیط زیست به پرورش بیشتر این جانوار در طبیعت کمک می کند.
او تصریح کرد: پرورش عقرب در دراز مدت کمک به حفظ این گونه در طبیعت می کند.
صفی خانی اظهار داشت: در مراکز پرورش عقرب تنها در یک دوره اول پرورش، عقرب ها را از محیط زیست و با نظارت کارشناسان ما صید می کنند و در دوره های بعدی از عقرب های پرورش داده شده ی خود واحد استفاده می شود.
معاون محیط زیست طبیعی، اداره کل محیط زیست استان همدان بیان کرد: در این مراکز از هر عقرب مقدار مشخص و کمتری زهر گیری می شود تا عقرب ها زنده و سالم بمانند و در دوره های 40 روزه به زهر گیری مجدد برسند، اما شکارچیان غیر مجاز و سود جویان دیگر صید عقرب را در همه فصول سال انجام می دهند و با زهرگیری زیاد عقرب ها موجب مرگ آن ها می شوند.
صفی خانی ادامه داد: در مزرعه پرورش عقرب استان همدان صید عقرب ها در زمان بندی مشخص و در مناطق مختلف زیست محیطی استان انجام شد و این صید تنها برای یک دوره و به مقدار مشخص شده انجام شد تا کمترین آسیب را به محیط زیست وارد کنند.
او از دستگیری صیادان عقرب غیر مجاز و جریمه های سخت برای آن ها هم خبر داد و گفت: ما در استان موارد صید غیر مجاز عقرب را به ندرت داریم و با متخلفان برخورد قضایی می شود و به پرداخت جریمه های نقدی و حبس محکوم خواهند شد.
کوتاهی دست دلالان از زهری که بلای جان عقرب ها شده مزرعه پرورش عقرب در فامنین از معدود مراکزی در کشور است که با تاییده سازمان محیط زیست فعالیت می کند و سود بالا از پرورش و تولید زهر آن بهانه ای برای صید بی رویه آن شده است و با ورود سازمان محیط زیست به ماجرا جلوی برخی از این صید های غیر مجاز گرفته شده است.
زهر عقرب در رتبه نخست گران ترین مایع در جهان است.
البته باید گفت که این مایع گران نیست بلکه بسیار ارزشمند است.
علت ارزش بالای این ماده، موارد کاربرد پزشکی آن بوده که در درمان صعب العلاج ترین بیماری های بشر مورد استفاده قرار می گیرد.
از جمله بیماری های مهمی که با این زهر ارزشمند درمان و کنترل می شود: ایدز، سرطان، دیابت، روماتیسم مفصلی، التهاب روده و بیماری MS است.
عقرب موجودی است که فراوانی زیادی در دنیا دارد به همین دلیل موجودی بسیار با اهمیت و راهبردی است و جزو منابع طبیعی پرارزش محسوب می شود.
همچنین تمامی گونه های عقرب زهر ارزشمندی ندارند و از 25 گونه عقرب در ایران تنها 10 گونه است که کاربرد دارویی دارد و زهر بقیه تنها برای تهیه پادزهرکاربرد دارند.
گزارشگر: زهرا امامی انتهای پیام/ا
کلید واژه ها: عقرب - درمان - استفاده - دارو - واکسن و سرم سازی رازی - سازی - تولید - تومور های سرطانی - سرطان - داروساز - درمانی - بیماری - سرم سازی رازی - درمان بیماری - سیستم ایمنی - استان همدان - درمان سرطان - همدان - خاصیت - استان - ایمنی - زیر ذره بین - تولید دارو - پدیده نادر - خبرنگاران - داروسازی - فرماندار - واحد - پزشک - مالاریا