مدیر موزه ها و مرکز اسناد صنعت نفت با اشاره به اینکه 28 موزه در سراسر ایران تعریف شده است، گفت: تاکنون چهار موزه افتتاح شده که امروز پنجمین موزه را در استان کرمان افتتاح کردیم و امیدواریم تا پایان سال آینده بتوانیم سه موزه دیگر را افتتاح کنیم.
- به گزارش سایت قطره و به نقل ازخبرگزاری فارس از کرمان، اکبر نعمت اللهی عصر امروز در مراسم افتتاح موزه نفت استان کرمان با اشاره به اینکه مدیریت موزه های نفت پنج سالی است که در وزارت نفت" ایجاد شده است، اظهار داشت: وزارت نفت بعد از سال ها متوجه شده در بخش موزه ها و حفظ میراث، اسناد و .
کم کاری کرده است .
مدیر موزه ها و مرکز اسناد صنعت نفت عنوان کرد: تاکنون توانسته ایم 124نقطه را به ثبت ملی برسانیم و همچنین 40 میلیون برگ سند و حدود 13 هزار شیء تاریخی را جمع آوری و مرمت کنیم.
وی با اشاره به اینکه 28 موزه در سراسر ایران تعریف شده است، افزود: تاکنون چهار موزه افتتاح شده که امروز پنجمین موزه را در استان کرمان افتتاح کردیم و امیدواریم تا پایان سال آینده بتوانیم سه موزه دیگر را افتتاح کنیم و جمع موزه های افتتاح شده کشور به 8 موزه برسد.
نعمت اللهی بیان داشت: موزه کرمان یک موزه ویژه است و خیلی با نفت ارتباط ندارد، اما از نفت خیلی استفاده کرده و اشیایی در این موزه وجود دارد که مربوط به 110 تا 120 سال پیش تر در کشور رایج و مورد استفاده مردم قرار گرفته اند.
وی تصریح کرد: اکنون از 16 تا 17 استان کشور را بررسی و اشیاء نفت سوز قدیمی در این استان ها را جمع آوری کرده ایم و در چهار سالن به نمایش در آمده اند که یک اتاق این موزه به تاریخ کرمان و اقدامات استعمارگرانه انگلیس" که در کرمان داشته اند، پرداخته شده است.
مدیر موزه ها و مرکز اسناد صنعت نفت ادامه داد: برای ساخت این موزه سه سال زحمت کشیده شد زیرا 70 درصد ساختمان موزه از بین رفته و نیاز به بازسازی داشت که با همت مدیریت بخش فرآورده های نفتی کرمان و اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمان در دو مرحله ساختمان را مرمت و احیاء کردیم و امروز ساختمانی زیبا داریم.
وی تاکید کرد: این نوع موزه نه تنها در ایران بلکه در منطقه و جهان وجود ندارد که فقط به نفت سوزها بپردازد.
حمیده واعظی سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری کرمان در این مراسم اظهار داشت: این موزه علاوه بر اینکه سهم زیادی در فهم و دانش صنعت نفت کشور خواهد داشت، امانت دار بخشی از تاریخ شکوهمند این سرزمین کهن خواهد بود.
وی تصریح کرد: جای خوشبختی است که امروز صنعت نفت پیشگام و پیشرو در زمینه حفظ اسناد، ثبت تجربیات و معرفی هنرمندان تاریخ خود به ویژه در شرق کشور است.
واعظی بیان داشت: درآمیختگی باغ تاریخی آقا که یکی از آثار فاخر شهرستان کرمان است با موزه صنعت نفت که بیانگر سیر تحولات و تکامل یک صنعت عظیم و تکامل یافته است، جلوه منحصر به فردی از خلق یک ارزش ملی و استانی و با بالندگی یک تاریخ پویا به ویژه برای صنعت نفت کشور ایجاد کرده است.
وی ابراز داشت: باید انواع محتویات و روش های مستند و فضای مجازی برای بازدید مهیا شود و از اصحاب رسانه که همیشه یاری گر صنعت در معرفی و اجرا هستند انتظار داریم به روشی هنرمندانه در زمینه این موزه اطلاع رسانی وسیع در سطح کشوری و استان انجام دهند.
وجود 7 هزار محوطه تاریخی در استان کرمان/موزه های کرمان نیازمند بازنگری هستند فریدون فعالی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان هم بیان داشت: من استان کرمان را استان سرزمین شگفتی های پنهان معرفی کرده ام و شعار گردشگری استان تحت این عنوان بیان شده است.
وی با اشاره به اینکه هر روز که می گذرد این شگفتی ها بیشتر دیده می شود، افزود: در استان کرمان 7 هزار محوطه تاریخی، 700 اثر ثبتی در فهرست آثار ملی و هفت اثر ثبت در آثار جهانی وجود دارد که نشان از وجود قابلیت ها و پتانسیل های زیاد گردشگری این استان دارد.
فعالی تصریح کرد: استان کرمان در گردشگری معدن حرف برای گفتن دارد و ما در این زمینه در حال سرمایه گذاری هستیم.
وی بیان داشت: استان کرمان با توجه به مرقد شهید حاج قاسم سلیمانی به عنوان گردشگری مقاومت قرار گرفته است و این کار ما" را سخت تر می کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان گفت: درخواست داریم از مدیر موزه های میراث فرهنگی کشور که به موزه منطقه ای جیرفت توجه ویژه ای شود تا بتوانیم آثار کشف شده در این منطقه را بیشتر به نمایش بگذاریم.
فعالی خاطرنشان کرد: موزه های استان کرمان نیاز به روح تازه و بازنگری دارند و از شما درخواست داریم کمک کنید تا استان کرمان، دیار کریمان را به جایگاه واقعی خود در حوزه گردشگری برسانیم.
انتهای پیام/80018/ب
کلید واژه ها: موزه - افتتاح - استان کرمان - به گزارش سایت قطره و به نقل ازخبرگزاری فارس - کرمان - مرکز اسناد - وزارت نفت - اسناد - اشاره - صنعت نفت - موزه نفت - خبرگزاری فارس - مدیر - مراسم افتتاح - استان - ایران - وزارت - امروز - نعمت اللهی - سال آینده - صنعت - خبرگزاری - ثبت ملی - میلیون - تاریخی - مدیریت - گزارش - پایان - مراسم - آینده