نمایندگان مجلس شورای اسلامی مصوب کردند که مازاد هزینه تحصیلی دانشجویان تحت پوشش سازمان های حمایتی از طریق ارائه تسهیلات صندوق رفاه دانشجویان جبران می شود.
- به گزارش سایت قطره و به نقل ازخبرداغ به نقل از ایلنا، در جریان جلسه صحن علنی امروز سه شنبه 12 اسفند مجلس شورای اسلامی و در جلسه نوبت عصر، نمایندگان مجلس با تصویب بندهای (ج)، (هـ) و (ز) تبصره 9 این ماده واحده موافقت کردند.
براساس بند (ج) تبصره 9؛ مازاد هزینه تحصیلی دانشجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور نسبت به اعتبارات مندرج در این قانون در قالب وام از طریق صندوق رفاه دانشجویان در اختیار این افراد قرار می گیرد.
اقساط وامهای مذکور پس از فراغت از تحصیل و اشتغال به کار افراد، پرداخت می شود.
دانشجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی مزبور و فرزندان رزمندگان معسر در اولویت دریافت وام می باشند.
همچنین در بند (هـ) تبصره 9 آمده است؛ در راستای اجرای بند (ج) ماده (64) قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر حمایت از پژوهش های تقاضامحور، کلیه دستگاههای اجرایی موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری که از اعتبارات برنامه (پژوهش های کاربردی) استفاده می کنند، مکلفند حداقل معادل ده درصد (10%) این اعتبارات را با اعلام فراخوان در موضوعات مورد نیاز خود، از طریق پایان نامه های تحصیلات تکمیلی دانشگاههای دولتی و غیردولتی و مراکز پژوهشی و پارکهای علم و فناوری و سراهای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی هزینه کنند.
حداقل ده درصد(10%) دیگر از منابع مذکور از طریق دانشگاهها و شرکتهای دانش بنیان و پژوهشکده های قانونی وابسته به بسیج انجام می پذیرد.
در بند (ز) تبصره 9 تاکید شده است؛ در راستای اجرای بند (ب) ماده (64) قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر اختصاص یک درصد (1%) از اعتبارات هزینه ای تخصیص یافته به دستگاههای اجرایی (به استثنای فصول 1 و 6) به امور پژوهشی و توسعه فناوری، شورای برنامه ریزی و توسعه استان مجاز است اعتبارات موضوع این ماده را از سرجمع اعتبارات هزینه ای استان مندرج در جدول (10) این قانون کسر کند و با هماهنگی دستگاههای اجرایی استانی و بر اساس اولویت ها و سیاست های پژوهشی مصوب و نیازهای استان و در چهارچوب دستورالعمل ابلاغی سازمان برنامه و بودجه کشور که با هماهنگی وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تدوین می شود، برای امور پژوهشی و توسعه فناوری به دستگاههای اجرایی استانی تعیین شده توسط آن شورا از جمله جهاد دانشگاهی اختصاص دهد.
دستگاههای مذکور مکلفند نحوه هزینه کرد این بند را هر شش ماه یک بار به شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری و مرکز آمار ایران گزارش دهند و شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری موظف است گزارش سالانه این بند را حداکثر تا پایان مردادماه سال 1401 به مجلس شورای اسلامی ارائه کند.
مرکز آمار ایران مکلف است سالانه اطلاعات مربوط به هزینه کرد تحقیق و توسعه را منتشر کند.
کلید واژه ها: دانشجویان - صندوق رفاه دانشجویان - مجلس شورای اسلامی - نمایندگان مجلس - شورای اسلامی - کمیته امداد امام خمینی - تحصیل - حمایتی - نمایندگان - سازمان - سازمان بهزیستی کشور - پوشش - هزینه - مازاد - نهادهای حمایتی - سازمان بهزیستی - ارائه تسهیلات - اسلامی - مجلس - پرداخت - وام دانشجویی - کمیته امداد - تبصره - شورای - افراد - صندوق - امام خمینی - رفاه - رزمندگان - اعتبارات