یکصد و شصت و یکمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان با تصویب بودجه 1400 شهرداری و چند لایحه دیگر برگزار شد.
- به گزارش سایت قطره و به نقل ازخبرنگار ایمنا"، از مردادماه سال جاری با تصویب شورای شهر اصفهان، محل برگزاری جلسات علنی شورا به طور موقت به سالن کنفرانس کتابخانه مرکزی شهرداری انتقال یافته بود تا رعایت موازین بهداشتی تسهیل شده و صحن علنی شورا نیز مورد بازسازی قرار گیرد.
در نهایت پس از چند ماه، محل برگزاری جلسات علنی شورای اسلامی شهر اصفهان به ساختمان مرکزی شهرداری اصفهان منتقل شد تا یکصد و شصت و یکمین جلسه علنی این شورا امروز (یکشنبه) در محل دائمی خود برگزار شود.
در ابتدای بررسی دستورجلسات امروز شورا، لایحه دو فوریتی حمایت شهرداری اصفهان از دانش آموزان بی بضاعت به ارزش 400 میلیون تومان در قالب 1600 اصفهان کارت به تصویب اعضای شورای شهر رسید تا شهرداری مجاز به کمک 250 هزار تومانی به هرکدام یک از این دانش آموزان باشد.
براساس لایحه شهرداری قرار است این کمک از طریق هماهنگی با نهادهای متولی همچون آموزش و پرورش، بهزیستی، کمیته امداد، خیریه ها و سازمان های مردم نهاد در اختیار افراد مشمول قرار گیرد.
کوروش محمدی، رییس کمیسیون اجتماعی و محیط زیست شورای اسلامی شهر اصفهان در جریان بررسی این لایحه پیشنهاد کرد که سازوکار توزیع این کارت ها به نحوی توسط شورای شهر مشخص باشد.
علیرضا نصراصفهانی، رییس شورای اسلامی شهر نیز در توضیح این لایحه گفت: شایسته است در کمک به دانش آموزان بی بضاعت موازی کاری اتفاق نیفتد چون برخی از آن ها تحت پوشش چند نهاد مختلف هستند وی افزود: قرار شده هماهنگی لازم ایجاد شود و تا کمک سازمان های مختلف از یک کانال در اختیار انجمن اولیا و مربیان مدارس قرار گیرد تا آنها در توزیع عادلانه تر این کمک ها اقدام کنند؛ حال اگر نیاز است می توانیم کمیته ای برای این امر نیز انتخاب کنیم.
مرتضی طهرانی، نماینده شهردار اصفهان درباره جزییات این لایحه گفت: ستادی در آموزش و پرورش برای کمک به این دانش آموزان تشکیل و سهمیه بندی برای سازمان های مختلف مشخص شده است که سهمیه شهرداری در قالب لایحه به صحن شورا ارسال شده است.
وی ادامه داد: نحوه توزیع نیز به عهده همین ستاد است و خانواده های مشمول شناسایی شده اند و شهرداری در شناسایی و انتخاب افراد دخالتی ندارد بنابراین اگر شهرداری بخواهد مستقیم ورود کند و کمیته ای جداگانه ایجاد شود، موازی کاری است.
قدرت الله نوروزی شهردار اصفهان نیز اظهار کرد: شایسته ترین دستگاه برای شناسایی دانش آموزان بی بضاعت، آموزش و پرورش است زیرا با دستگاه های مختلف در ارتباط بوده و بهتر از هر نهاد یا سازمانی در جریان است که چه افرادی مستحق دریافت کمک هستند بنابراین پیشنهاد می شود توزیع این کمک ها را به عهده آموزش و پرورش بگذارید.
در نهایت اعضای شورای شهر با این لایحه شهرداری موافقت کردند.
مهم ترین دستور این جلسه که با حضور شهردار اصفهان برگزار می شد، بررسی نهایی بودجه 1400 شهرداری بود که با موافقت اعضای شورای شهر اصفهان، بودجه پیشنهادی سال 1400 از 86 هزار و 500 میلیارد ریال پیشنهاد شهرداری به 95 هزار و 700 میلیارد ریال افزایش یافت و تصویب شد.
همچنین علیرضا نصراصفهانی در بخشی از نطق پیش از دستور این جلسه با اشاره به در پیش بودن روز درختکاری و اهمیت حفظ و ارتقای فضای سبز شهر، گفت: اصفهان در گذشته 11 هزار هکتار فضای سبز داشته است، اما اکنون این مساحت به پنج هزار هکتار رسیده که مسئولیت رسیدگی به سه هزار و 700 هکتار آن با شهرداری است.
رییس شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: لازم است شهرداری جهت حفظ این فضای سبز تلاش کرده و اگر شرایط آبی اجازه دهد در گسترش این فضا تلاش شود.
رضا امینی، عضو دیگر شورای شهر با اشاره به این صحبت رییس شورا، اظهار کرد: تراکم فروشی ها باعث شده فضای سبز اصفهان از 11 هزار هکتار، امروز به حدود پنج هکتار برسد و به عبارتی جمعیت دو برابر شده اما فضای سبز کمتر نصف شده است.
وی تصریح کرد: با این رویه و تغییر کاربری، حذف فضای سبز و آلاینده های زیست محیطی چه بر سر این شهر خواهد آورد؟ دولت ها باید فارغ از رویکردهای سیاسی و تقابل با شهرداری ها به مدیریت های شهری کمک کنند و با افراد فرصت طلب در بخش خصوصی که از پرداخت حقوق قانونی حاکمیت مانند بیمه و مالیات سرباز می زنند برخورد شود تا شهرداری برای تحصیل درآمد خود به تراکم فروشی روی نیاورد.
نوروزی، شهردار اصفهان نیز در این بخش از جلسه شورا اظهار کرد: در گذشته اصفهان دارای فضای سبز وسیعی بود که همه آنها تفرجی نبوده است بلکه از پل بزرگهر به پایین و مناطقی که اکنون بخشی از آن در مناطق هفت و هشت است، همگی صحرا و زمین های کشاورزی بوده است.
وی تصریح کرد: در طول چند دهه گذشته توسعه شهرها باعث کاهش فضای سبز شده و اکنون اصفهان پنج هزار و 200 هکتار فضای سبز دارد که حدود سه هزار و 700 هکتار آن در اختیار شهرداری قرار گرفته بود؛ در دوره فعلی مدیریت شهری حدود 200 هکتار به فضای سبز شهری افزوده شد تا سهم شهرداری در فضای سبز اصفهان نزدیک به چهار هزار هکتار باشد.
یکی دیگر از دستورجلسات امروز شورای شهر، پیشنهاد اهدای ساختمان حسینیه صاحب الزمان در قطعه هشت آرامستان باغ رضوان توسط هیأت امنای مسجد به شهرداری اصفهان بود که احمدرضا مرادی، مدیر عامل سازمان آرامستان های شهرداری درباره جزییات آن گفت: لایحه مربوط به ساختمان نیمه کاره ای است که 32 سال است به همین شکل باقی مانده است.
وی افزود: قرار بود با تشکیل هیئت امنا و هیئت مدیره و تأمین مبالغی از فروش قبور قطعه یک و خیرات خیرین و مراجعان حسینیه برای تکمیل آن جمع آوری شود اما با صحبتی که با هیئت مدیره این حسینیه داشتیم، اعلام کردند که توان تأمین مالی آن را ندارند.
ستون های این سازه ایستایی کافی را ندارد و یک ساختمان ناایمن و خطرآفرین محسوب می شود بنابراین در توافق با هیئت امنا قرار شد به سازمان آرامستان بازگردانده شود و بهره برداری آن نیز با شهرداری باشد در نهایت این لایحه نیز به تصویب شورای شهر رسید.
کلید واژه ها: شورای اسلامی شهر اصفهان - اصفهان - شهرداری - شورا - شورای اسلامی شهر - شهر اصفهان - شهرداری اصفهان - برگزار - شورای اسلامی - محل برگزاری - شورای - علنی - دانش آموزان بی بضاعت - جلسه علنی - شورای شهر - دانش آموز - تصویب - اعضای شورای شهر - برگزاری - کتابخانه مرکزی - اسلامی - تصویب بودجه - دانش آموزان - تومان - مرکزی - لایحه - بضاعت - امروز - دو فوریتی - 400 میلیون