هر چقدر کرونا را نادیده بگیریم این ویروس با قوت بیشتری باز می گردد و حالا به گفته رییس سازمان نظام پزشکی آمار مبتلایان به کرونا مجددا بالا رفته است.
- " ـ نسرین نیکنام: همین چند روز پیش بود که اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا با خوشحالی درباره کم شدن آمار مبتلایان و مرگ و میر ها صحبت کردند و در های شهر ها را باز گذاشتند و طوری وانمود کردند که به نظر می رسید کرونا هم مانند ننه سرما دارد کوله بارش را جمع می کند و می رود تا دنیا گل و بلبل شود! اما این طور نشد و حالا آمار ها نشان می دهد که هم تعداد مبتلایان بیشتر شده هم آمار فوت شدگان و این یعنی زنگ خطر جدی برای همه.
مسئولان ایرانی زمانی اقدام به گرفتن چنین تصمیم هایی کردند که دنیا گرفتار ویروس جهش یافته انگلیسی و حتی آفریقایی شده و تا جایی که آمار فوت شدگان در انگلستان و آلمان به بالای یک هزار نفر در روز رسید؛ حتی برخی از این مسئولان با اطمینان خاطر گفتند که این ویروس از ایران رد شده و جای هیچ نگرانی نیست، اما حالا همه حرف هایشان را پس گرفتند و از ویروس جدید به اسم ویروس خطرناک تر یاد می کنند و از خانواده ها می خواهند مواظب کودکان و نوجوانان خود باشند، زیرا کرونای جدید میلش را تغییر داده و حالا به سراغ افراد کم سن و سال تر می رود.
بیشتر بخوانید: هشدار؛ موج بعدی کرونا در راه است + خلاصه تصویری" خطر بیخ گوش 6 استان به گفته محمدرضا ظفرقندی رییس کل سازمان نظام پزشکی ایران، شواهد از افزایش نگران کننده تعداد مبتلایان و مراجعان برای دریافت خدمات درمانی پس از تجمعات و سفر های اخیر حکایت دارد و وضعیت 6 استان از بقیه استان ها خطرناک تر است.
او نسبت به روند صعودی آمار مراجعان بیماران مبتلا به کرونا هشدار داد و افزود: این موضوع موجب نگرانی جدی است.
به هر صورت بعد از برگزاری تجمعات شاهد افزایش آمار ها هستیم و این نشانگر آن است که باید نظارت بیشتر بر اجرای دستورالعمل ها وجود داشته باشد.
البته صحبت درباره وضعیت جدید کرونا فقط معطوف به نکاتی که ظفرقندی درباره آن گفت نیست، لاری سخنگوی وزارت بهداشت هم از توقف روند کاهشی بیماری در کشور از هفته گذشته خبر داد و گفت: وضعیت در تمام نقاط کشور به شدت حساس و شکننده است و در هفته گذشته استان های مازندران، گلستان، گیلان و همدان به ترتیب دارای بیشترین میزان بروز هفتگی موارد مثبت بستری و همچنین استان های مازندران، گیلان، آذربایجان غربی، اردبیل و گلستان دارای بیشترین میزان بروز هفتگی موارد مرگ و میر ناشی از کرونا بودند.
همه این صحبت ها نشان از این دارد که روز ها و هفته های پیش رو می تواند مانند بمب ساعتی عمل کند و ممکن است جدی نگرفتن پروتکل های بهداشتی از یک سو و ارائه اطلاعات اشتباه از سوی دیگر دست به دست هم داده و روز های مشابه تابستان را پیش روی هم ترسیم کند.
بیشتر بخوانید: پاستور در تهران؛ واکسن کرونا سرانجام کِی از راه می رسد؟" عروسی، عزا و دورهمی را تعطیل کنید مردم باید همه چیز را تعطیل کنند از عروسی، عزا و دورهمی تا رفتن به منبر و مجلس و.
این جمله را علی مجیدپور، متخصص عفونی در گفتگو با دیدار مطرح می کند و می گوید: در همه دنیا یک راهکار کلی وجود دارد آن هم زدن ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و در نهایت زدن واکسن که امیدواریم برای کل جهان محقق شود.
او با اشاره به اینکه باید وضعیت کار و معیشت مردم را هم در نظر گرفت، می افزاید: کرونا در این یکسال شرایط زندگی را برای همه سخت کرده است خیلی از کاسبان و مردم دچار مشکلات معیشتی شدند به همین دلیل، ستاد کرونا به این جمع بندی رسیدند که برخی محدودیت ها را نادیده بگیرند تا بتوانند باری از دوش مردم بردارند.
او ادامه می دهد: برخی کشور های دیگر این امکان را داشتند که در زمینه امرار معاش به مردم خود کمک کنند ما امکانش را نداریم خیلی از کشور ها هم شرایط ما را دارند و نتوانستند به مردم خود کمک کنند، اما در نهایت این مردم هستند که می توانند با رعایت پروتکل های بهداشتی به بهبودی روند کرونا کمک کنند.
به گفته مجیدپور خیلی از مردم در همین مدت در مراسم عروسی و عزا شرکت کردند و دور هم جمع شدند و بسیاری از بیمارانی که به مراکز درمانی مراجعه می کنند دلیل ابتلا به کرونایشان همین بی توجهی به پروتکل ها بوده، از این رو بهترین کار این است که مردم نه عروسی بروند نه عزا، نه مسجد و نه منبر.
این متخصص عفونی معتقد است: باید به طور مداوم به مردم آموزش داده شود و تک تک حرف ها و نکات مهم به آن ها یادآوری شود؛ مردم باید بدانند کمی سخت گذراندن بهتر است از اینکه مریض شوند و برایشان مشکلی پیش بیاید که قابل جبران نباشد.
او درباره وضعیت کنونی شهر های ایران می گوید: دسته بندی شهر های قرمز و زرد و نارنجی پایه علمی دارد یعنی اینکه اگر در یک شهر تعداد مریض های بستری دو نفر در 100 هزار نفر باشد یعنی آن شهر وضعیت خوبی دارد و آبی است، اما به این معنی نیست که شرایط همین طور باقی بماند، چون با کوچکترین سهل انگاری دوباره همه چیز به شرایط قبل برمی گردد.
این متخصص عفونی تاکید می کند: بهترین کار در شرایط کنونی آگاه سازی مردم با آموزش و فرهنگ سازی است نه با زور و تهدید و چه کنید و چه نکنید.
مجید پور با اشاره به اینکه ایران سابقه 80 ساله در ساخت واکسن دارد می افزاید: ایران به واسطه این تجربه از این آزمون سربلند بیرون می آید، اما باید دید که کسانی که واکسن دریافت کرده اند چه وضعیتی دارند و می توان به واکسن هایی که مورد تایید سازمان بهداشت جهانی است هم اطمینان کرد.
کلید واژه ها: آمار مبتلایان - کرونا - مبتلایان - ستاد ملی مقابله با کرونا - آمار - فوت شدگان - سازمان نظام پزشکی - مقابله با کرونا - مسئولان - تعداد مبتلایان - رییس سازمان - ویروس - نظام پزشکی - دنیا - انگلستان - مرگ و میر - آفریقایی - ستاد ملی - خوشحالی - انگلیسی - زنگ خطر - مقابله - سازمان - ایرانی - گرفتار - تصمیم - اقدام - آلمان - پزشکی - چهارم