هشدار جدی عارف نسبت به بحران مشروعیت روزنامه اعتماد: محمدرضا عارف نماینده سابق مردم تهران و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام این روزها کمتر صحبت می کند.
- روزنامه اعتماد: محمدرضا عارف نماینده سابق مردم تهران و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام این روزها کمتر صحبت می کند.
پس از پایان مجلس دهم و طرح انتقادهای مغرضانه و دلسوزانه نسبت به فراکسیون امید، عارف تاحدودی به حاشیه رفت و فعالیت سیاسی اش کمرنگ شد.
حالا اما با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری 1400 گویا او نیز بنای فعالیت دوچندان گذاشته و در شرایطی که برخی ناظران از احتمال بالای کاندیداتوری او می گویند، خودش تا به حال در این باره اظهارنظری نکرده و باوجود آنکه همین دیروز در گفت وگویی مفصل از بحران ناکارآمدی مدیریت در ایران گفته و حتی به موضوع انتخابات نیز پرداخته اما کلامی در رد یا تایید کاندیداتوری خود به زبان نیاورده است.
عارف در تحلیل خود از ناکارآمدی دولت ها در ایران بخشی از این پدیده را به ناکارآمدی مدیریتی ربط داده و این گونه تشریح کرده که در ایران مدیران به خاطر اختلاف سلیقه تغییر می کنند و همین باعث می شود که شجاعت تصمیم گیری نداشته باشند.
البته او به دولت مشخصی اشاره نکرده و از فحوای کلامش نیز این گونه برداشت می شود که مخاطبش همه دولت های پس از پیروزی انقلاب هستند.
عارف اما معتقد است همین تغییر مدیران به خاطر اختلاف سلیقه باعث شده تصمیمات به صورت مقطعی اجرا و با تغییر یک مدیر، برنامه های قبلی به طور ناقص رها شود.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته که متاسفانه در برخی موارد به خاطر ناکارآمدی مدیریتی به عقب برگشته ایم و ما در کشور شاهد حرکات سیکلی و گردشی هستیم.
این اظهارات عارف در حالی است که مدیران دولت معمولا پس از پایان دوره مسوولیت خود می گویند در سمتی که داشته، از اختیارات لازم برای تصمیم گیری برخوردار نبوده و بسیاری از اتفاقات از حوزه اختیارشان خارج بوده است.
اتفاقی که زمان دولت سیدمحمد خاتمی، محمود احمدی نژاد و حالا حسن روحانی نیز تکرار شده است.
حتی روسای جمهوری نیز بر همین مساله تاکید می کنند.
حسن روحانی در یکی از آخرین جلسات و نشست های خبری اش گفته بود که به عنوان رییس جمهوری مملکت، از اختیار کافی برخوردار نیست و پیش از این سیدمحمد خاتمی نیز گفته بود که عده ای رییس جمهوری را تنها تدارکاتچی می خواهند.
عارف در بخش دیگری از گفت وگوی اخیر خود با ایسنا، مساله کارآمدی دولت ها را به مساله مشروعیت دولت ها ربط داده و گفته که معتقدم کارآمدی در دولت ها رابطه مستقیمی با مشروعیت دولت ها دارد.
دولتی که کارآمد نباشد با بحران مشروعیت مواجه می شود و بحران مشروعیت و بحران کارآمدی، سیستم را با چالش موجودیت مواجه می کند.
در سیستم و نظام سیاسی ما دولت به قوه مجریه گفته می شود؛ حال آنکه مشروعیت و کارآمدی مربوط به همه ارکان حکومت است.
او همچنین از وعده های انتخاباتی انتقاد کرده و گفته که کاندیداهای ریاست جمهوری و نمایندگی مجلس شعارها و وعده هایی می دهند که قطعا عملیاتی نیست.
نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری یا مجلس شورای اسلامی یا نمی دانند و چنین شعارهایی می دهند که عموما ناشی از عدم اطلاع آنها از منابع و درآمدهاست یا صرفا شعار می دهند که در این صورت عملکردشان با شعار و وعده ای که دادند، فاصله ای اساسی دارد و نتیجه آن هم می شود ناکارآمدی! عارف البته در شرایطی این سخنان را بیان می کند که برخی انتقادها به او مربوط به عدم تحقق وعده های لیست امیدی هاست.
حامیان اصلاحات معتقدند دولت حسن روحانی و برخی نمایندگان مجلس دهم نتوانستند شعارها و وعده های خود را محقق کنند.
کلید واژه ها: عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام - مجمع تشخیص مصلحت نظام - مجمع تشخیص مصلحت - عارف - نماینده سابق - محمدرضا عارف - انتخابات ریاست جمهوری 1400 - کاندیداتوری - انتخابات ریاست جمهوری - انتخابات - بحران - مشروعیت - محمدرضا - نماینده - روزنامه - فعالیت - فعالیت سیاسی - ریاست جمهوری - تهران - هشدار - مصلحت - تشخیص - ناکارآمدی - نظام - فراکسیون - مجمع - مردم - مجلس دهم - در ایران - احتمال