یکی از معضلات اجتماعی که این روزها اکثر جوانان با آن رودرو هستند، مساله پرداخت مهریه های سنگینی است که در زمان ازدواج متعهد به پرداخت آن شدند.
- براساس قانون، می توان به طور همزمان با ارائه دادخواست مطالبه مهریه، قرار تامین خواسته از دادگاه را درخواست کرد.
البته ناگفته نماند که طرف دعاوی می تواند قبل از نقل و انتقال اموال دعوی، از دادگاه درخواست توقیف اموال را نماید.
روش کار بدین صورت است که اموال در ابتدا توقیف شده و بعد از اطلاع طرف مقابل، دادگاه برای وی دادخواست مهر تعیین می کند.
البته باید دقت کرد که چنانچه در طی ده روز از زمان صدور قرار تامین خواسته، توسط دادگاه یا شورای حل اختلاف، در صورتی که دادخواست اصلی مطالبه تایید نشود، زوج می تواند با ارائه درخواست به دادگاه، اموال خود را از توقیف خارج کند.
راه های اثبات فرار از دین مهریه چیست؟ در این جا می خواهیم به بررسی روش های اثبات فرار از دین مهریه زوج بپردازیم.
برخی از زوج ها برای فرار از پرداخت مهریه به همسر، به صورت صوری اموال خود را به به نام فرد دیگری می کند تا اموال خود را حفظ کند.
اما در اینجا به بررسی اینکه زوجه چگونه می تواند صوری بودن معاملات را اثبات کرده و تقاضای ابطال معاملات صوری را از دادگاه بگیرد، می پردازیم.
البته در برخی از شرایط برای جلوگیری از فرار پرداخت مهریه می توان قرار تعقیب کیفری را برای زوج ترتیب داد.
البته ناگفته نماند در صورتی که بعد از حکم دادگاه مبنی بر محکومیت زوج به پرداخت مهریه، معاملات صوری توسط فرد انجام شود، صوری بودن تمامی معاملات بر دادگاه محرز بوده و به عنوان فرار از پرداخت مهریه تلقی می شود.
البته در برخی از شرایط ممکن است معاملات برای فرار از معاملات انجام شود، اما نتوان صوری بودن آن را توجیه کرد.
بیشتر بخوانید: نفقه چیست و همه چیز در مورد آن / چگونه نفقه نپردازیم / تعیین میزان نفقه توسط دادگاه" به عنوان مثال زوج یکی از املاک خود را طی یک قولنامه و با حفظ تمامی شرایط با گرفتن یک فقره چک به مبلغ قیمت ملک در مقابل واگذاری زمین و همچنین اهلیت طرفین معامله، انتقال می دهد.
در این شرایط اگر معامله بعد از حکم قطعی دادگاه و یا ابلاغیه اجرای ثبت باشد، اثبات صوری بودن آن بسیار سخت خواهد شد.
البته تحت این شرایط فرد می تواند از دادگاه درخواست نماید که زوج سند رسمی انتقال زمین به خریدار را به دادگاه ارائه نماید.
در چنین شرایطی اگر زوج نتواند سند لازم را به دادگاه ارائه نماید، حکم فرار از پرداخت مهریه صادر خواهد شد.
در صورتی که زوج، انتقال اموال را به اقوام درجه یک یا دوستان نزدیک انجام دهد، اماره ای است که برای تکمیل علم قاضی تاثیر بالایی داشته که از اعتبار چندانی برخوردار نیست.
اما به صورت کلی، اینگونه می توان گفت که با بهره گیری از تجربه های وکیلان مجرب در این زمینه، بهترین راه برای انتقال اموال توسط زوج، با درخواست قرار تامین خواسته به استناد ماده 108 قانون آیین دادرسی مدنی بدون تودیع خسارت احتمالی است.
البته این نکته را باید در نظر داشت که با توجه به رسمی بودن مهر تعیین شده در سند ازدواج، زوجه می تواند نسبت به درخواست مهریه خود از دادگاه بدون پرداخت هیچ گونه مبلغی اقدام نماید.
دادگاه بعد از دادخواست زوجه، می تواند معادل مهریه را از اموال زوج توقیف نماید.
در این حالت است که زوح نمی تواند اموال خود را به دیگری انتقال دهد، زیرا هر گونه نقل و انتقال به دیگران از نظر دادگاه کاملا غیر قانونی است.
باید برای انتقال هر گونه نقل و انتقالی باید از مراجع قضایی استعلام گرفته شود تا مشخص گردد تا ملک مورد انتقال، توقیف و بازدداشت نشده باشد.
کدام یک از اموال شوهر برای مهریه قابل توقیف نیست؟ این نکته را باید در نظر داشته باشید که برخی از اموال همسر برای پرداخت مهریه، قابل توقیف نیست.
چنانچه با شکایت همسر این اموال توقیف شود، زوج می تواند آنها را از حالت توقیف خارج کند.
این اموال که در اصطلاح حقوقی به آن مستثنیات دین نیز گفته می شود که بر اساس ماده 24 قانون محکومیت های مالی، این اموال عبارتند از:
کلید واژه ها: دادگاه - دادخواست - پرداخت مهریه - درخواست - اموال - مهریه - پرداخت - توقیف - معضلات اجتماعی - زمان - مطالبه - توان - نقل و انتقال - توقیف اموال - تامین - فرار - قرار - صورت - اجتماعی - جوانان - ازدواج - معضلات - انتقال - یکی از - اطلاع - ویدیو - متعهد - صورتی - شورای - بررسی