جو بایدن تیم معماران برجام را با انتخاب رابرت مالی به عنوان نماینده ویژه دولتش در امور ایران کامل می کند.
از سوی دیگر چراغ سبز های دولت آن برای شروع مذاکرات روشن شده است، - " پرستو بهرامی راد: مدافعان و معماران برجام پا به کاخ سفید به عناوین مختلف گذاشته اند.
آن ها سیاست مذاکره را بر فشار و جنگ مقدم می دانند و به نظر می رسد راه دیپلماسی را برای حل اختلافات با ایران در نظر بگیرند.
به گزارش سایت قطره و به نقل ازبرخی رسانه های آمریکایی رابرت مالی، دستیار ویژه باراک اوباما، رییس جمهوری پیشین آمریکا و یکی از اعضای گروه مذاکره کنندگان هسته ای او با ایران، قرار است به عنوان نماینده ویژه دولت جدید آمریکا در امور ایران منصوب شود.
جو بایدن، رییس جمهوری منتخب آمریکا هنوز این انتصاب را اعلام نکرده و منابع رسمی در دولت جدید ایالات متحده نیز هنوز آن را تأیید نکرده اند.
این انتخاب در کنار سلسله انتصابات جو بایدن در سیاست خارجی وی نشان از بازگشت موافقان برجام دارد و به نظر می رسد روند احیای برجام سهل تر از هر زمانی است.
عضو جدید تیم سیاست خارجی بایدن کیست؟ رابرت مالی از یک خانواده یهودی سوریه ای است که در مصر به دنیا آمده است.
با این حال او در آمریکا متولد شده است و بیشتر دوران جوانی خود را در فرانسه زندگی کرده است.
مالی از زمان ریاست جمهوری بیل کلینتون به کاخ سفید راه یافته بود، در سال 2008 به دلیل گزارش ملاقاتش با اعضای حماس ابتدا از ستاد انتخاباتی اوباما کنار گذاشته شد، اما در مارس 2014 به عنوان مشاور عالی او در امور خاورمیانه به خدمت گرفته شد.
او در سال آخر دولت اوباما نیز مسئول و هماهنگ کننده سیاست های دولت در قبال گروه تروریستی داعش بود.
پس از خروج از کاخ سفید به عنوان رییس و مدیر عامل گروه بین المللی بحران مستقر در واشنگتن دی سی فعالیت خود را پی گرفت.
از سوی دیگر رابرت مالی در مذاکرات هسته ای منتهی به برجام که در سال 1394 به توافق نهایی منجر شد، عضو هیات مذاکراتی آمریکا بود.
پس از آن هم به عنوان مدیر گروه بحران فعالیت های متعددی در حوزه خلیج فارس و موضوعات ایران داشته است.
در سال 2019 هنگامی که محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران برای شرکت در نشست سازمان ملل در نیویورک حضور یافته بود، رابرت مالی با این مقام ایرانی دیدار کرد.
او در ماه نوامبر گذشته از ترور محسن فخری زاده، معاون پیشین وزیر دفاع ایران انتقاد کرده و گفته بود که این حمله از سرگیری دیپلماسی با ایران را برای جانشین ترامپ دشوارتر خواهد کرد.
به نظر می رسد رابرت مالی مرد دیپلماسی است و انتخاب او از سمت جو بایدن یک پیام مهم دارد که آن ایجاد مذاکراتی برای کاهش تنش میان دو کشور است.
مالی در گفتگویی با روزنامه لوپوئن فرانسه در مورد اینکه آیا انزوای ایران در جهان پایان خواهد یافت، گفته است: اول از همه ایران منزوی نیست.
این کشور روابط خوبی با اروپا، روسیه و چین دارد.
اگرچه بعید است روابط دو کشور (ایران-آمریکا) به حالت عادی بازگردد، اما دست کم این روابط متشنج و پرتلاطم وجود نخواهد داشت.
کلید واژه ها: آمریکا - جو بایدن - رییس جمهوری - ایران - رسانه های آمریکایی - دولت - بایدن - برجام - معماران - نماینده - باراک اوباما، - ویژه - انتخاب - مذاکره - انتصاب - جمهوری - ایالات متحده - حل اختلافات - سیاست خارجی - سیاست - اختلافات - چراغ - انتصابات - دیپلماسی - مالی - رییس - جدید - آمریکایی - چراغ سبز - کاخ سفید