در جریان تظاهرات اعتراض آمیز غیرقانونی روز شنبه در مسکو و دیگر شهرهای روسیه در حمایت از "آلکسی ناوالنی"، تعدادی از شرکت کنندگان بازداشت شدند و درگیری هایی بین شرکت کنندگان با پلیس گزارش شده است.
- در جریان تظاهرات اعتراض آمیز غیرقانونی روز شنبه در مسکو و دیگر شهرهای روسیه در حمایت از "آلکسی ناوالنی"، تعدادی از شرکت کنندگان بازداشت شدند و درگیری هایی بین شرکت کنندگان با پلیس گزارش شده است.
تظاهرات اعتراض آمیز در حمایت از "آلکسی ناوالنی"، وبلاگ نویس مخالف روس که هفته گذشته در هنگام ورود به فرودگاه مسکو (از برلین) بازداشت شد، روز شنبه در بسیاری از شهرهای فدراسیون روسیه، از جمله پایتخت برگزار شد.
در مسکو این اعتراضات در میدان پوشکین در مرکز شهر آغاز شده و سپس به خیابان های اطراف گسترش یافت.
درگیری های متعدد شرکت کنندگان در این اعتراضات با نیروهای پلیس گزارش شده و در میان بازداشت شدگان تعدادی از کودکان نیز دیده شده اند.
طبق اطلاعات وزارت کشور روسیه، در ابتدای اعتراضات غیرمجاز در مسکو، بیش از 4 هزار نفر شرکت داشتند، ولی در پایان اطلاعات دقیقی در این خصوص گزارش نشد.
مراکز دفاع از حقوق بشر در روسیه نیز شب گذشته در کانال های تلگرامی خود نوشتند که در جریان اعتراضات غیرمجاز روز شنبه در شهرهای مختلف، حدود 2 هزار و 500 نفر بازداشت شدند.
طبق این اطلاعات، 952 نفر در مسکو، 374 نفر در سن پترزبورگ و بقیه در سایر شهرها بازداشت شدند.
"والری فاداییف" رییس شورای حقوق بشر و توسعه جامعه مدنی، زیر نظارت دفتر ریاست جمهوری روسیه روز شنبه اعلام کرد که در جریان بازداشت شرکت کنندگان در اعتراضات غیرقانونی، هیچ گونه نقضی مشاهده نکرده است.
وی ابراز اطمینان کرد که در صورت عدم وجود اقدامات تحریک آمیز و درگیری با نیروهای پلیس، افراد بازداشت شده آزاد خواهند شد.
به گفته وی، نمایندگان این شورا روند اوضاع را از نزدیک زیر نظر داشتند و نیروهای انتظامی در جریان اعتراضات به درستی عمل کردند.
در مسکو و سن پترزبورگ، در میان بازداشت شدگان نوجوانان نیز دیده شدند، از جمله دختر 17 ساله ای که مشغول پخش اعلامیه بین مردم بود.
مقامات مسئول پیشتر یادآور شده بودند که جذب افراد نابالغ در شورش ها خلاف قانون بوده و با آن برخورد خواهد شد.
طرفداران آلکسی ناوالنی وعده داده اند که هفته آینده باز هم به خیابان ها بازگشته و به اعتراضات خود تا آزادی وی ادامه خواهند داد.
علاوه بر این، "ماریا زاخارووا" سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه شب گذشته در یک مصاحبه تلویزیونی هشدار داد که این وزارت خانه قطعاً از دیپلمات های آمریکایی حاضر در مسکو، در رابطه با انتشار اطلاعات درباره "مسیرهای اعتراضات خیابانی" در سایت رسمی سفارت این کشور، که دخالت آشکار در امور داخلی روسیه محسوب می شود، توضیح خواهد خواست.
به گفته وی، در اطلاعات منتشره از سوی سفارت آمریکا در روز جمعه، حتی یادآوری شده بود که اعتراضات به سمت کاخ کرملین ادامه خواهد داشت، در حالی که چنین مسئله ای در برنامه سازمان دهندگان اعتراضات وجود نداشت.
کلید واژه ها: اعتراض - بازداشت - تظاهرات - شرکت - روسیه - غیرقانونی - درگیری - اعتراضات - مسکو - حمایت - پایتخت - شنبه - گزارش - پلیس - دیگر - فدراسیون - آمریکایی - هایی - مرکز شهر - دیپلمات - فرودگاه - غیرمجاز - خیابان - برگزار - هشدار - میدان - گذشته - وبلاگ - هنگام - آغاز