کارگاه آموزشی مجازی «خودآگاهی، کنترل خشم و مهارت حل مسئله» به همت معاونت فرهنگی و سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی استان اردبیل برگزار شد.
- برگزاری کارگاه خودآگاهی، کنترل خشم و مهارت حل مسئله در جهاددانشگاهی اردبیل " کارگاه آموزشی مجازی خودآگاهی، کنترل خشم و مهارت حل مسئله به همت معاونت فرهنگی و سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی استان اردبیل برگزار شد.
به گزارش سایت قطره و به نقل ازایکنا از اردبیل، علی رضایی شریف، روانشناس و عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی، روز گذشته، 25 دی در کارگاه آموزشی مجازی خودآگاهی، کنترل خشم و مهارت حل مسئله ، که به همت معاونت فرهنگی و سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی استان اردبیل برگزار شد، گفت: رفتار کلی انسان ها 4 بعد دارد و هر رفتار را می توان در این ابعاد بصورت کلی تحلیل کرد.
وی با اشاره به ابعاد تشکیل دهنده رفتاری انسان، افزود: بعد فیزیولوژیک، بعد احساسی (فیلینگ)، بعد رفتار کلی ما که شامل رفتار ها و اعمالی است که انجام می دهیم و قابل رویت است و بعد دیگر از رفتار، تفکر ما (فکرکردن) است.
رضایی شریف بیان کرد: ما در ارتباط با خود آگاهی باید در هر 4 بعد از رفتار، توجه و ذهن آگاهی این ابعاد را بتوانیم شناسایی و کنترل کنیم، فلذا در ارتباط با این 4 بعد، بعد فیزیولوژیک و احساس بطور مستقیم قابل تغییر نیست و نمی توان گفت که می شود بعد احساسی و فیزیولوژی را بطور مستقیم تغییر داد، بطور مثال کسی که فشار خون بالایی دارد یا دچار افسردگی است نمی توان بطور دستوری و مستقیم گفت که چرا افسرده هستی و یا فشار خونت را کاهش بده و باید بطور غیر مستقیم بر اعمال تاثیر گذار باشیم.
این روانشناس تصریح کرد: از طریق افکار، رفتار و اعمالمان این دو بعد از رفتار را می توانیم تغییر دهیم، فعالیتی مثل نفس کشیدن یا مصرف دارو را می توان برای کنترل افسردگی یا کاهش فشار خون توصیه کنیم و از طریق افکار و بر اساس اعمال به تدریج شاهد تغییرات فیزیولوژی باشیم و احساس بطور غیر مستقیم تغییر خواهد کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی، گفت: یکی از هیجانات ثانویه خشم است و علت پیدایش خشم بیشتر به علت افکاری است که ما در ذهن خود پرورش می دهیم، احساسی است که میزان آن از تحریک خفیف تا شدید می توان در نوسان باشد و یک نوع حالت جنون و یا سایکوتیک می تواند ایجاد کند.
وی اظهار کرد: زمانی حالت هیجانی خشم بروز پیدا می کند که محیط و شخصی که در مقابل، رفتار یا موقعیتی را ایجاد کند و منجر به این شود که فرد از رسیدن به خواسته یا هدف خود باز ماند، فلذا در جامعه دو واژه خشم و پرخاشگری با یکدیگر اشتباه گرفته می شود، در واقع خشم حالت درونی بوده که میزان آمادگی ما را برای بروز نشان می دهد و پرخاشگری رفتار بالفعل شده آن است.
این روانشناس بیان کرد: خشم و عصبانیت احساسی است که میزان آن روی طیفی از تحریک خفیف و احساس رنجش تا خشمی شدید و جنون آمیز در نوسان است، در واقع خشم واکنش ذاتی ما به ناکامی و بد رفتاری، یک هیجان پرشور و البته خطرناک است و انسان ها در شرایط مختلف احساس توان و قدرت بیشتری می کنند.
احساس مبارزه و کنترل کردن در جهت کنار زدن موانع یا حتی نابود کردن مانع ایجاد شده برای تغییر شرایط به فرد خشمگین القا می شود و ممکن است هر کاری از وی سر بزند، چیزی که امروزه بسیار شاهد آن هستیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی، خاطر نشان کرد: خشم جزء جدایی ناپذیر از زندگی است، اما شاید بتوان گفت یکی از مهم ترین موانعی است که می تواند ما را از رسیدن به اهدافمان در زندگی باز دارد، لذا اگر ما یاد نگیریم که چگونه خشم خود را کنترل کنیم، خشم کنترل ما را به دست خواهد گرفت و به صورت کلی توسط دیگران یا محرک های بیرونی خشمگین و عصبانی می شویم، اما حد فاصل بین محرک ناخوشایند و بروز پرخاشگری و عصبانیت، عوامل دیگری نیز وجود دارد که عوامل محیطی، عوامل هیجانی، عوامل جسمانی، نگرش و تفکر، عوامل فرهنگی را شامل می شوند.
رضایی شریف با اشاره به اینکه ویروس کرونا و شیوع آن باعث بروز استرس، اضطراب، خشم و مانع رفتار های هدفمند در جامعه شد، تأکید کرد: در شرایط کنونی پیوند های عاطفی خانواده ها به شدت دچار مشکل شده و با توجه به قرنطینه خانگی به جای افزایش محبت با افزایش پرخاشگری مواجه هستیم، آنچه امروزه در بسیاری از خانواده ها وجود ندارد، گفت وگو است، بنابراین باید به فرزند خود اجازه دهیم اضطراب ها و نگرانی های خود را بروز دهد تا منجر به ایجاد آشوب در فضای خانه و جامعه نشود.
انتهای پیام
کلید واژه ها: جهاددانشگاهی - کارگاه آموزشی مجازی - سازمان دانشجویان - کنترل خشم - دانشگاه - اردبیل - حل مسئله - معاونت فرهنگی - کارگاه آموزشی - استان اردبیل - کارگاه - برگزار - دانشجویان - مهارت - کنترل - عضو هیئت علمی دانشگاه - معاونت - آموزشی - فرهنگی - سازمان - رفتار - استان - مجازی - برگزاری - دانشگاه محقق - انسان - هیئت علمی - علی رضایی - روانشناس - انسان ها