به تازگی، یک نماینده مجلس که جوان هم هست دو کلمه ساده انگلیسی «anytime anywhere» را «آنی تایم، آنی وِر» تلفظ کرد.
علی خضریان در نقد سیاست های دولت در بازرسی های آژانس انرژی اتمی می گوید که ما اجازه داده ایم در هر زمان و مکانی این بازرسی ها صورت بگیرد.
- تقریبا باید بپذیریم که بسیاری از مسئولین رده بالا که با پیشوند دکتر در بسیاری از موقعیت ها معرفی می شوند در بهترین حالت ممکن در ابتدایی ترین سطح زبان انگلیسی قرار دارند.
سیدمحمد خاتمی رییس دولت اصلاحات در یکی از نشست های بین المللی در دوران ریاست جمهوری خود انگلیسی صحبت کرد و مشخص شد که توان بالایی در این زمینه ندارد.
بعد ها محمود احمدی نژاد در دوران ریاست جمهوری خود سوژه بسیاری از رسانه های داخلی و خارجی شد، چون در جواب احوال پرسی مدودوف رییس جمهور وقت روسیه به او گفته بود بله.
یا در یک سخنرانی دیگر انگلیسی و فارسی را با هم ترکیب کرد و عبارت عجیب one دقیقه رسید.
هر چند که آن را اصلاح کرد، ولی خنده حضار و فضاسازی های رسانه ای آن لحظه را ثبت کرد.
محمود احمدی نژاد، اما بعد ها بر دانش انگلیسی خود کار کرد و ویدئو های مختلفی با زبان انگلیسی منتشر کرد و ایراد کمتری می شد به او گرفت.
خنده دار ترین انگلیسی صحبت کردن، اما به یکی از نزدیکان احمدی نژاد بر می گردد.
محمد علی آبادی که در دوران احمدی نژاد مسئولیت های مختلفی مانند ریاست سازمان تربیت بدنی را برعهده داشت و این روز ها تقریبا معلوم نیست کجاست و چه می کند در یکی از نشست های بین المللی آنقدر بد انگلیسی را از روی متن خواند که شایعاتی پیرامون فارسی نوشتن متن انگلیسی برای او نیز مطرح شد.
اگر این شایعه درست باشد او حتی این حد از خواندن را هم نتوانست به خوبی انجام دهد.
در دوران حسن روحانی شایعاتی مربوط به مدرک تحصیلی و رساله دکتری او مطرح شد.
طرفداران او این شایعات را رد می کردند و مدارکی مبنی بر تحصیل او در دانشگاه گلاسکو اسکاتلند منتشر کردند.
ماجرا هنوز هم روشن نشد و خیلی ها دیگر دنباله آن را نگرفتند.
در نهایت، اما روحانی در مصاحبه با کریستین امانپور خبرنگار شناخته شده CNN وقتی از او خواست که جمله ای به مردم آمریکا به زبان انگلیسی بگوید کمی دستپاچه شد.
او با این دلیل که خیلی وقت است که به انگلیسی صحبت نکرده سعی کرد که دقیق صحبت نکردن خود را توجیه کند، ولی در نهایت با یکی دو جمله ماجرا را خاتمه داد، اما کاربران شبکه های اجتماعی و افکار عمومی جهانی به توان او در زبان انگلیسی شک کردند.
وزیر جوان دولت حسن روحانی یعنی محمدجواد آذری جهرمی نیز وقتی در یک نشست بین المللی شروع کرد به انگلیسی صحبت کردن مشخص شد که او هم توان بالایی در این زمینه ندارد.
بعد ها البته در صفحه اینستاگرام خود به این موضوع اشاره کرد و پذیرفت که باید در این زمینه کار کند تا دانش زبان او ارتقا یابد.
متاسفانه می توان به موارد بیشتری مانند علی اکبر ولایتی وزیر سابق امور خارجه و علی کفاشیان رییس سابق فدراسیون فوتبال و .
اشاره کرد.
حتی می توان به ماجرای موزه لوبر، لوور یا هر چیز دیگری که در مجلس شورای اسلامی رخ داد پرداخت.
به تازگی، یک نماینده مجلس که جوان هم هست دو کلمه ساده انگلیسی anytime anywhere را آنی تایم، آنی وِر تلفظ کرد.
علی خضریان در نقد سیاست های دولت در بازرسی های آژانس انرژی اتمی می گوید که ما اجازه داده ایم در هر زمان و مکانی این بازرسی ها صورت بگیرد.
مشکل آنجایی است که خضریان معتقد است عین این کلمه را می گوید تا بر توان زبان انگلیسی خود تاکید کند ولی از تلفظ ساده ترین کلمات هم عاجز است.
بعد از این ماجرا دو طرف دعوا در شبکه های اجتماعی فیلم های مختلفی را از جریان رقیب منتشر می کردند تا بگویند که فقط خضریان نبوده که اشتباه تلفظ کرده و افراد دیگری که بخشی از آن را با هم مرور کردیم هم بوده اند.
یک خودزنی تمام عیار را در این چند روز از طرف جریانات مختلف سیاسی و طرفداران آن ها شاهد بودیم.
یعنی دو طرف به هم و به مخاطبان و جامعه نشان می دادند که بخش از مسئولین کشور سواد زبان انگلیسی ندارند.
برای اینکه این بی سوادی را بیش از این فریاد نزنیم چند پیشنهاد جدی برای مسئولین و ساختار آموزشی مطرح می کنم.
مسئولین به جای جلسات بی فایده مختلفی که در طول روز دارند یک معلم زبان برای خود استخدام کنند تا روزانه یک ساعت به آن ها زبان انگلیسی بیاموزند.
قطعا مشکلات مالی برای گرفتن معلم خصوصی ندارند، ولی اگر خدایی نا کرده این مشکلات وجود داشت می توان چند نفر از مسئولان با هم هماهنگ شوند و یک معلم استخدام کنند تا هزینه ها سرشکن شود.
من معلمان زبان خوبی می شناسم که می توانند این مشکل را حل کنند.
مورد دیگری که به مسئولین توصیه می شود این است که وقتی توان یا دانشی ندارند آن را بپذیرند و از اعلام آن هم ترسی نداشته باشند.
از آن مهم تر وقتی دانش لازم را ندارند درباره آن موضوع حرفی نزنند.
سکوت راهکار بهتری است.
سومین مورد که از موارد بالا مهم تر است توجه ویژه به زبان انگلیسی در مدارس و بازنگری در شیوه های ناکارآمد فعلی است.
با یک برنامه ریزی مشخص می توان مدارس را از این وضعیت آشفته و ناکارآمد در حوزه زبان انگلیسی خارج کرد و دانش آموزان و نسلی توانا که می تواند به راحتی از تکنولوژی و اینترنت بهره ببرد و با جهان ارتباط برقرار کند تربیت کرد.
کلید واژه ها: دوران ریاست جمهوری - انگلیسی - ریاست جمهوری - رییس دولت اصلاحات - جمهور - آژانس انرژی اتمی - بازرسی های آژانس - محمود احمدی نژاد - رسانه های داخلی - مسئولین - سیدمحمد خاتمی - بازرسی - جمهوری - دولت اصلاحات - نماینده مجلس - زبان انگلیسی - محمود احمدی - ریاست - دوران - بین المللی - علی خضریان - انرژی اتمی - رییس جمهور - احمدی نژاد - کلاس زبان - شوند - اتمی - رییس - دولت - زبان