روز جهانی ایدز فرصت برای آگاهی درباره بیماری HIV (اچ آی وی)، علائم، راه های انتقال، درمان و پیشگیری از ایدز است و به منظور افزایش بودجه ها و افزایش آگاهی، - روز جهانی ایدز فرصت برای آگاهی درباره بیماری HIV (اچ آی وی)، علائم، راه های انتقال، درمان و پیشگیری از ایدز است و به منظور افزایش بودجه ها و افزایش آگاهی، آموزش و مبارزه با تبعیض ها نامگذاری شده است.
به گزارش سایت قطره و به نقل ازایمنا" هر سال اول دسامبر به نام روز جهانی ایدز نام گذاری شده و در سال 2020، توجه جهانی بر اپیدمی کووید 19 و تأثیر آن بر زندگی و معیشت افراد متمرکز است، روز جهانی ایدر در سال 2020 با 11 آذر 1399 برابر است.
ایدز چیست؟ ایدز AIDS) یا نشانگان اکتسابی کمبود ایمنی (Acquired immune deficiency syndrome)، نوعی بیماری است که با ورود ویروس و حمله به دستگاه ایمنی توسط ویروس نقص ایمنی (HIV) ایجاد می شود.
HIV چیست؟ ویروس نقص ایمنی انسانی (Human immunodeficiency virus) یا اچ آی وی (HIV)، نوعی ویروس آهسته گستر (ویروس با سرعت تکثیر پایین) و عامل بیماری ایدز است، HIV به یاخته های حیاتی دستگاه ایمنی بدن از جمله لنفوسیت تی کمک کننده، درشت خوارها حمله می کند.
اچ آی وی ویروسی است که با مختل کردن کارکرد و ویران کردن گونه ای از یاخته های مسؤول هماهنگی ایمنی منجر به نقص دستگاه ایمنی بدن انسان می شود که به آن ایدز می گویند.
بیماری ناشی از اچ آی وی چیست؟ بیماری ناشی از ویروس HIV دارای سه مرحله اصلی است.
در مرحله اول (عفونت حاد) فرد ممکن است برای مدت کوتاهی بیماری شبه آنفلوآنزایی را تجربه کند که در همه افراد قطعی نیست.
به همین دلیل معمولاً این بیماری تا یک دوره طولانی بدون هیچ علائمی دنبال می شود که به این مرحله از بیماری، دوره نهفتگی گفته می شود.
هر چقدر که بیماری پیشرفت یابد، ضعف بیشتری در دستگاه ایمنی بدن پیدا و باعث می شود که افراد به عفونت هایی مانند عفونت و سرطان های فرصت طلب و تومور دچار شوند، البته معمولاً در افرادی که دستگاه ایمنی آن ها به خوبی عمل می کند تأثیرگذار نیست.
در نهایت بیماری زمانی وارد مرحله سوم یا ایدز خواهد شد که شمار سلول های CD4+ T به کمتر از 200 سلول در هر میکرولیتر برسد.
از زمان ورود HIV به بدن تا بروز ایدز ممکن است بین 6 ماه تا ده سال و یا بیش تر به درازا بکشد در این مدت گرچه فرد به ظاهر تندرست به نظر می رسد، ولی ممکن است ویروس از او به دیگران سرایت کند.
شعار روز جهانی ایدز 2020 شعار و موضوع روز جهانی ایدز امسال responsibility Shared, solidarity Global است که همبستگی جهانی، مسئولیت مشترک ترجمه می شود.
حذف انگ و تبعیض، توجه به عموم افراد جامعه جهت دریافت خدمات سلامت بر اساس رویکردهای عدالت محور، از کلیدهای اصلی مواجه به اپیدمی هایی از قبیل کووید 19 و اچ آی وی است.
کارشناسان معتقدند واکنش به همه گیری کووید -19 نشان داد که جهان از منابع، فناوری و سرمایه سیاسی لازم برای مقابله مؤثر با بیماری ایدز به عنوان عامل تهدید کننده بهداشت عمومی برخوردار است.
سازمان جهانی بهداشت (WHO) و مؤسسات خیریه مختلف با ابراز نگرانی از اینکه بحران کووید -19 یک دهه پیشگیری از ویروس HIV را تضعیف کند، از دولت ها درخواست کرده اند از بیماری ایدز که سال گذشته نزدیک به 700 هزار قربانی بر جا گذاشته، غافل نشوند.
کلید واژه ها: روز جهانی ایدز - ایدز - درمان و پیشگیری - پیشگیری از ایدز - جهانی - افزایش - جهان - ایمنی - آگاهی - بیماری - ویروس - درمان - پیشگیری - سال 2020 - بودجه - فرصت - نامگذاری - در ایران - کووید 19 - دستگاه - مبارزه - اپیدمی - تبعیض - گزارش - طلایی - برابر - زندگی - کمبود - ایران - آموزش