اگر این روز ها برای خرید به بازار روغن موتور بروید با افزایش سؤال برانگیز قیمت این کالا نسبت به ماه گذشته، مواجه خواهید شد - ؛ بازاری که مصرف کننده را بر سر دوراهی استفاده کردن یا نکردن از خودروی شخصی، قرار می دهد.
افزایش 43 درصدی قیمت روغن موتور سواری و 50 درصدی خودرو های سنگین، مصرف کننده را با چالشی عجیب مواجه کرده است به نحوی که آقای علیرضا نیک آیین رییس اتحادیه تعمیرکاران خودرو می گوید: این روند، سبب طولانی شدن زمان مراجعه صاحبان خودرو ها برای تعویض روغن موتور شده و این به معنای افزایش آلایندگی ها در کشور است.
افزایش 40 درصدی روغن موتور در ابتدای سال نیک آیین با بیان اینکه در ابتدای سال نیز روغن موتور 40 درصد افزایش قیمت داشته افزود: با این رویه بازار روغن موتور های تقلبی نیز داغ شده و این در حالی است که این روغن ها، قابل تفکیک از روغن اصل نیست و استفاده از آن ها در خودرو های سنگین سبب بروز خسارت 400 تا 500 میلیون تومانی در موتور خودرو می شود.
بخشی از مواد اولیه روغن موتور وارداتی و بخشی از آن نیز در داخل تأمین می شود، البته بهانه این گرانی از سوی تولیدکننده های این کالا، واردات مواد اولیه روغن با نرخ ارز آزاد است.
از سوی دیگر، افزایش قیمت مواد اولیه داخلی نیز بهانه دیگر تولیدکنندگان روغن موتور برای افزایش قیمت این محصولات است، درحالی که آقای ناصر عاشوری رییس انجمن صنفی پالایشگاه داران گفت: در مواد اولیه تولید روغن موتور که در داخل تأمین شده است هیچ گونه افزایش قیمتی وجود ندارد.
موضوع افزایش قیمت روغن موتور را در بازار عمده فروشی این کالا که بررسی می کنیم با مقدمه چینی تولید کنندگان عمده این محصول، مواجه می شویم چراکه فروشندگان روغن موتور، می گویند: تولیدکنندگان بزرگ و اصلی روغن موتور از چند هفته گذشته تاکنون عرضه روغن موتور را کاهش داده و تأمین به اندازه نیاز بازار، نبوده است.
فهرست قیمت رسمی اعلام نشده یکی از فروشندگان روغن موتور می گوید: هنوز شرکت های تأمین کننده، فهرست قیمت رسمی را اعلام نکرده اند، اما یک فهرست به صورت غیررسمی در حال انتشار بین فروشندگان است، ضمن اینکه در دو هفته گذشته، تولید کنندگان سفارش ها ما را ارسال نکرده اند.
بررسی قیمت برخی از برند های روغن موتور، نشان از افزایش 100 تا 150 هزار تومانی قیمت این محصول است البته به گفته فروشندگان، این افزایش قیمت در حالی است که تولید کنندگان هنوز مجوز تغییر قیمت را دریافت نکرده بودند.
البته پیگیری جواب این سؤال از سازمان حمایت تولیدکننده و مصرف کننده به نفع تولیدکنندگان روغن موتور بود، زیرا مجوز این افزایش قیمت را سازمان حمایت صادر کرده و این موضوع در حالی است که سازمان های ناظر هیچ گونه عکس العملی در خصوص صدور این مجوز نشان نداده اند.
در چنین شرایطی این سؤال مطرح می شود که صدور یکباره مجوز برای افزایش قیمت کالایی پرمصرف، آیا با تدبیری مناسب و بررسی تبعات اجرایی شدن آن، انجام شده است؟ آیا آثار این افزایش قیمت ها در بالا رفتن کرایه حمل و نقل کالا که سبب گرانی دیگر اقلام اساسی و مصرفی خواهد شد، بررسی شده است؟ جواب این سؤالات را می توان امروز در بازار اقلام مختلف مشاهده کرد، گرانی یک باره میوه، گوشت و دیگر کالاها، خبر از تأثیر تصمیمی یک باره دارد و نشان از بی حمایت ماندن مصرف کننده ای که سازمان عریض و طویلی با نام سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان، قرار است او را حمایت کند و البته جای خالی سازمان های ناظر که هر روز نبود آن ها در بازار و کنترل شرایط بیشتر به چشم می آید.
کلید واژه ها: روغن موتور - افزایش - روغن - موتور - خودرو - درصد - مصرف کننده - بازار - افزایش آلایندگی - استفاده - قیمت - رییس اتحادیه - افزایش قیمت - موتور سواری - سنگین - آلایندگی - آیین - مصرف - اتحادیه - بازاری - علیرضا - طولانی - مراجعه - تعویض - سواری - تفکیک - تقلبی - خسارت - کالا - قرار