آمار تجارت خارجی کشور در هشت ماهه سال 99/ افزایش صادرات غیرنفتی ادامه دارد به گزارشسلام نو به نقل از ایرنا، رییس کل گمرک با بیان اینکه روند صعودی صادرات غیرنفتی ایران ادامه دارد، - به گزارشسلام نو به نقل از ایرنا، رییس کل گمرک با بیان اینکه روند صعودی صادرات غیرنفتی ایران ادامه دارد، گفت: آمار تجارت خارجی کشور در هشت ماهه سال جاری حاکی از تبادل 97 میلیون و 700 هزار تن کالا به ارزش 44 میلیارد و 600 میلیون دلار است.
به گزارش سایت قطره و به نقل ازروز دوشنبه ایرنا از گمرک، مهدی میراشرفی، اظهار داشت: میزان واردات کالا در هشت ماه سال جاری 21 میلیون و 800 هزار تن بودکه از این رقم 15 میلیون و 200 هزار تن آن را کالاهای اساسی تشکیل می دهد.
وی افزود: ارزش کل واردات کالا در این مدت 23 میلیارد و 100 میلیون دلار بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ وزن یک درصد و ارزش 18 درصد کاهش را نشان می دهد.
رییس کل گمرک ایران خاطرنشان کرد: همچنین بیش از 75 میلیون تن کالا به ارزش 21 میلیارد و 500 میلیون دلار بالغ بر سه برابر میزان واردات، صادرات انجام شده که از نظر وزنی 14 درصد و ارزش 19 درصد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است.
میراشرفی گفت: همان طور که در ماه های قبل نیز اعلام کردیم، خوشبختانه روند کاهندگی صادرات ایران در هر ماه به شرایط عادی نزدیک می شود و امیدواریم که تا پایان سال شرایط بهتری در صادرات داشته باشیم.
وی در مورد کشورهای عمده مقاصد صادراتی ایران نیز تصریح کرد: عراق با پنج میلیارد و 300 میلیون دلار در رتبه اول، چین با همین میزان در مقام دوم، امارات متحده عربی با 2 میلیارد و 700 میلیون دلار سوم، ترکیه با یک میلیارد و 600 میلیون دلار چهارم و افغانستان با یک میلیارد و 500 میلیون دلار در جایگاه بعدی قرار دارند.
میراشرفی تأکید کرد: نکته حائز اهمیت آبان ماه، قرار گرفتن محصول پسته در مقام چهارم کالاهای صادراتی ایران است و با توجه به اینکه میانگین ارزش کالاهای صادراتی ایران هر کیلو حدود 30 سنت است، پسته هر کیلو 6 دلار و بالاتر صادر شده و این نشان می دهد که در اقلام عمده صادراتی، محصولات کشاورزی و در رأس آن پسته سهم خوبی دارند.
وی با اشاره به ترکیب کالاهای وارداتی نیز اظهار داشت: کشورهای مبدأ واردات شامل چین با 6 میلیارد دلار، امارات با پنج میلیارد و 400 میلیون دلار، ترکیه با 2 میلیارد و 600 میلیون دلار، هند با یک میلیارد و 400 میلیون دلار و آلمان با یک میلیارد و یکصد میلیون دلار بوده اند.
میراشرفی همچنین درباره اقلام عمده وارداتی، گفت: از 10 قلم عمده کالاهای وارداتی غیر از دو کالای ضروری، هشت قلم دیگر شامل کالاهای اساسی است و در این مورد هم موضوع حائز اهمیت این است که واردات کشور به سمت تأمین کالاهای ضروری و اساسی و اقلام مورد نیاز تولید پیش می رود.
رییس کل گمرک ایران در مورد آمار ترانزیت کالا از ایران افزود: در هشت ماهه سال جاری چهار میلیون و 471 هزار تن کالا از قلمرو کشورمان به کشورهای همسایه ترانزیت شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 15 درصد کاهش داشته است.
به گزارش سایت قطره و به نقل ازایرنا، با شیوع ویروس کرونا" از اسفندماه سال جاری بیشتر مرزهای کشور بسته شدند و این روند تا اردیبهشت ماه ادامه داشت اما با بازگشایی تدریجی مرزها و عادی شدن عبور، تجارت ایران با جهان از سر گرفته شد و اکنون نیز در حال جبران افت سه ماهه اول سال هستیم.
کلید واژه ها: صادرات غیرنفتی - افزایش صادرات غیرنفتی - ادامه دارد - تجارت خارجی - میلیون - غیرنفتی - افزایش صادرات - صادرات - واردات کالا - ادامه - رییس کل - روند صعودی - کالا - گزارش - خارجی - ایرنا - تجارت - میلیارد - کالاهای اساسی - هزار - کشور - گمرک - واردات - رییس - ارزش - افزایش - آمار - ایران - گزارش روز - روند