به گزارش سایت قطره و به نقل ازخبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، دانشمندان بریتانیایی یک نمایشگر سه بعدی را ایجاد کرده اند که می تواند صدا ها را بازسازی کند و با حس لامسه درگیر شود.
- دانشمندان بریتانیایی تصاویرسه بعدی متحرکی را ایجاد کرده اند که با استفاده از ذرات پلاستیکی حواس شنوایی ولامسه را تحریک کرده و با سرعت نور حرکت می کنند.
به گزارش سایت قطره و به نقل ازخبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، دانشمندان بریتانیایی یک نمایشگر سه بعدی را ایجاد کرده اند که می تواند صدا ها را بازسازی کند و با حس لامسه درگیر شود.
اگرچه هنوز در مراحل اولیه است، اما می تواند در آینده کاربرد هایی در معماری، طراحی، تصاویر زیست شناسی و داروسازی داشته باشد.
اساس این ایده ذرات کوچک پلاستیکی اند که معلق بوده و با سرعت نور حرکت می کنند.
این سرعت بوسیله آرایه ای از اسپیکر های مینیاتوری که امواج صوتی با فرکانس بالا تولید می کنند، ایجاد می شود.
سپس ذره با نور های کنترل شده کامپیوتری روشن شده و تصاویری رنگی و متحرک تولید می کنند که تقریبا از هر زاویه ای دیده می شوند.
سرپرست تحقیق در آزمایشگاه دانشگاه Sussex انگلستان گفت: ما بازخورد های سمعی، بصری و لامسه را همزمان با هم بدست آوردیم.
بعضی نمایشگر های سه بعدی نیازمند یک صفحه تجسمی یا تجهیزات دیداری خاص هستند، اما نمایشگر جدید MATD مخفف Multimodal Acoustic Trap Display (نمایشگر گیرنده سمعی چندوجهی)؛ به یک صفحه یا دیگر وسایل کمکی نیاز ندارند و تصاویر سه بعدی میتوانند به راحتی لمس شوند.
سیستم MATD بر اساس فناوری acoustic tweezet می تواند ذرات را در فضا معلق کرده و آن ها را با امواج فراصوت حرکت بدهد.
امواج فراصوت فرکانس بسیار بالایی دارند، با گوش انسان شنیده نشده و آسیبی برای انسان ندارند؛ همچنین می توانند ذرات را در فضای خالی تقریبا 4 اینچ جابجا کنند.
سرعت بالای ذرات آن ها را شبیه به یک تصویر بزرگ می کند.
پروانه ای در حال بال زدن، گره های رنگی و کره زمین نمونه هایی از تصاویری هستند که نمایشگر نشان می دهد.
همان امواج فراصوتی که می توانند حس لامسه را ایجاد کنند، قادرند صدایی بسازند تا بدون تاثیر روی کیفیت تصویر، فکر کنید صدا دقیقا متعلق به تصویر است.
مانند اینکه شما با یک نی به دست خود فوت کنید، همزمان با حس کردن فوت خود قادرید تا کار های دیگری هم انجام دهید.
در نسخه اولیه ممکن است با لمس تصاویر قطع شوند، اما ذرات دوباره شروع به کار میکنند و در سیستم های آینده این قطعی تصاویر نیز برطرف خواهند شد.
بعضی از ویدیو های نمایشی با شات های کندتر ساخته شده اند تا عملکرد نمایشگر در کیفیت های بالا را شبیه سازی کند.
Acoustic tweezers فوایدی مانند تطبیق پذیری بالا، دقت بالا، زیست سازگاری بالا و قیمت پایین دارند.
تمرکز روری نمایشگر های سمعی سه بعدی یک راه هوشمند برای بهره گرفتن از فناوری acoustic tweezers است و می تواند تاثیرات قابل توجهی داشته باشد.
کلید واژه ها: نمایشگر - تصاویر - امواج فراصوت - سه بعدی - دانشمندان - بعدی - فراصوت - فناوری - خبرگزاری - سازی - سرعت - تصویر - بازسازی - خبرنگار - فرکانس - تولید - سیستم - درگیر - کیفیت - آینده - انسان - گزارش - متحرک - امواج صوتی - زیست شناسی - آزمایشگاه - کامپیوتری - شبیه سازی - صفحه - هایی