آیت الله هاشمی رفسنجانی، از سن چهارده سالگی، همواره همجوار حضرت امام خمینی(ره) و با ایشان مأنوس بودند، بطوری که پس از هجرت به قم و دوران طلبگی در منزل مرعشی ها که در آن زمان نزدیک محل سکونت امام در قم بود ساکن شدند، - "رییس شورای شهر تهران گفت: آیت الله هاشمی رفسنجانی، از سن چهارده سالگی، همواره همجوار حضرت امام خمینی(ره) و با ایشان مأنوس بودند، بطوری که پس از هجرت به قم و دوران طلبگی در منزل مرعشی ها که در آن زمان نزدیک محل سکونت امام در قم بود ساکن شدند، پس از انقلاب هم در منطقه جماران، همسایه ایشان شدند و پس از رحلت نیز، در جوار امام(ره) در مرقد ایشان آرام گرفتند.
وی افزود: گویی مشیّت و تقدیر الهی بود که ایشان از جوانی تا پایان عمر و پس از رحلت نیز در کنار امام باشد.
"– در این جلسه که با حضور مهندس محسن هاشمی، رییس شورای شهر تهران و دکتر جعفری مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و اکثریت اعضا تشکیل شد، ابتدا دکتر جعفری در سخنانی، تشکیل این جلسات را برای افزایش مشارکت و هماهنگی، میان مجموعه موزه داران، موثر دانست و با گرامیداشت یاد و خاطره آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: ایشان یکی از استوانه های انقلاب و شخصیت های ممتاز و تاثیرگذار در همه ابعاد انقلاب به ویژه دوران دفاع مقدس و فرماندهی جنگ بود که با دوراندیشی ایشان، پایان جنگ هم به بار نشست.
دکتر جعفری، بر لزوم آشنایی هر چه بیشتر نسل جوان با راه و اندیشه های بلند شخصیتهای انقلابی، بویژه فرماندهان و ایثارگران جنگ، تاکید کرد.
دکتر احمدی دبیر جلسه نیز، گزارشی در مورد اساسنامه این شورا و عملکرد و فعالیت ها و برنامه های جاری را، به اطلاع اعضا رساند.
در ادامه، مهندس محسن هاشمی، رییس شورای شهر تهران با خوش آمد گویی به اعضا، در سخنانی به بیان چگونگی ترور آیت الله هاشمی رفسنجانی توسط گروهک فرقان در سال 58 و استقرار ایشان در منزل جماران در سال 60 با تاکید و توصیه حضرت امام خمینی(ره) پرداخت و گفت: آیت الله هاشمی رفسنجانی، از سن چهارده سالگی، همواره همجوار حضرت امام خمینی(ره) و با ایشان مأنوس بودند، بطوری که پس از هجرت به قم و دوران طلبگی در منزل مرعشی ها که در آن زمان نزدیک محل سکونت امام در قم بود ساکن شدند، پس از انقلاب هم در منطقه جماران، همسایه ایشان شدند و پس از رحلت نیز، در جوار امام(ره) در مرقد ایشان آرام گرفتند.
وی افزود: گویی مشیّت و تقدیر الهی بود که ایشان از جوانی تا پایان عمر و پس از رحلت نیز در کنار امام باشد.
ایشان، موزه ها را، یکی از مراکز تاثیر گذار برای آگاهی بخشی و شناخت نسل جوان از تفکر و اندیشه های چهره های تاریخ ساز دوران معاصر دانست و گفت: باید شرایط را به گونه ای فراهم کنیم تا بازدیدکنندگان بتوانند به اسناد متقنی که در موزه شخصیت ها وجود دارد، دسترسی پیدا کرده تا بر اساس آن بتوانند پژوهش های خود را تکمیل و به مستندسازی بپردازند.
محسن هاشمی، با اشاره به روز نوشت خاطرات آیت الله هاشمی گفت: 35 دفترچه خاطرات که هر جلد آن بالغ بر 500 صفحه می باشد از ایشان باقی مانده که تا کنون 15 جلد آن چاپ و منتشر و مابقی نیز با رعایت چاپ با 20 سال تاُخیر، هر سال یک جلد کتاب منتشر و در اختیار مردم قرار می گیرد.
در ادامه این جلسه، آقای سلیمانی رییس خانه موزه آیت الله هاشمی با خیر مقدم و قدردانی از رییس، دبیر و اعضای شورا، برضرورت کاربردی کردن این نشست ها تاکید و گزارشی از فعالیت های خانه موزه آیت الله هاشمی رفسنجانی را به اطلاع رساند.
وی گفت: طی 14 ماهی که از افتتاح این خانه موزه می گذرد، تاکنون 35 هزار نفر از آن بازدیدکرده اند.
همچنین طی این مدت، 1307 خبر تولید و 1579 قطعه عکس نیز تهیه شده که در اختیار رسانه های خبری و در فضای مجازی منتشر شده است.
سلیمانی افزود: تاکنون بیش از 1400 توریست خارجی از کشورهای اروپایی، آسیایی، عربی، آفریقایی و آمریکایی، از خانه موزه آیت الله هاشمی رفسنجانی بازدید و بالغ بر 700 دلنوشته مردمی در دفتر یادبود خانه موزه،نگارش شده است.
در پایان این مراسم، اعضای شورای هماهنگی موزه ها، از قسمت های مختلف خانه موزه آیت الله هاشمی رفسنجانی بازدید کردند و در هر قسمت، توضیحات لازم در اختیار بازدید کنندگان قرار گرفت.
کلید واژه ها: آیت الله هاشمی رفسنجانی - آیت الله هاشمی - هاشمی رفسنجانی - رییس شورای شهر تهران - امام - آیت الله - هاشمی - شورای شهر تهران - رفسنجانی - رییس شورای شهر - انقلاب - موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس - شهر تهران - شورای شهر - رحلت - دفاع مقدس - جوان - منزل - شورا - دکتر - نزدیک - جوانی - تقدیر - شورای - مرعشی - تهران - سکونت - جعفری - دوران دفاع مقدس - انقلاب اسلامی