تجارت تهاتری در زمان جنگ ایران با عراق انجام گردید، اکنون ایران می تواند از کشورهای افریقایی در ازای نفت طلا بخرد.
- جناب آقای دکتر سید سعید میرترابی، کارشناس ارشد مسایل انرژی و استادیار گروه آموزشی روابط بین الملل دانشگاه خوارزمی بر این عقیده هستند که ایران در زمان جنگ با عراق نیز تجربه تجارت تهاتری را داشته است.
معمولا نفت را می فروختیم و یک کالاهایی در ازای آن دریافت می کردیم، اکنون نیز می توانیم این کار را در خصوص هر کالایی بکنیم.
― ایران با چه کشورهای آفریقایی می تواند همکاری مبادله طلا به جای پول نفت را انجام داشته باشد؟ جزییات این طرح به این بستگی دارد که ایران با چه کشورهایی تبادل نفت دارد، و این کشورها چه میزان توانایی فروش طلا را دارند.
اما می توان به طور کلی گفت که در تجارت جهانی امروز، روال عادی کشورها بر اساس ارزهای مرجع: دلار، یورو و بقیه ارزها می باشد.
در شرایط تحریم ها و تقریبا با توجه به اتکای تجارت جهانی به دلار (مبلغی بیش از 60 درصد)، و حال زمانی که آمریکا مبادلات تجاری ایران را به ویژه در حوضه نفت با دلار را تحت فشار قرار می دهد، ایران نیز بیشترین اقلام صادراتی اش به دیگر کشورها را در ازای نفت و دلار انجام می دهد.
حال تحریم های آمریکا، دریافت دلار توسط ایران را محدود می نماید، اکنون کشوری که از ایران نفت خریداری می کند در پرداخت دلاری اش دچار می شود.
در واقع در این مواقع کشورهایی که مورد تحریم واقع شده اند، راه حلی دارند که یا مبادلات خود را به صورت ارزهای غیردلاری انجام دهند یا به صورت تهاتری انجام می دهند.
در این مواقع مبادلات یا با ارز یورو یا ارزهای دیگر بین المللی انجام می شود.
در بحث تجارت تهاتری می توان این نکته را بیان داشت که ایران در زمان جنگ با عراق نیز این تجربه را داشته است.
معمولا نفت را می فروختیم و یک کالاهایی در ازای آن دریافت می کردیم، این کار را با کشورهای پیشرفته چون ژاپن و یا در حال توسعه انجام می دادیم، ما به توافقات دو به دو می رسیدیم تا تجارت تهاتری را با چه کالاهایی انجام دهیم.
کلید واژه ها: ایران - دلار - تحریم - کشورهای پیشرفته - عراق - آمریکا - جهانی - بین المللی - یورو - صورت - توافقات - دانشگاه - کارشناس - ایرانی - میزان - کشوری - شرایط - توسعه - روابط - انرژی - ارشد - ژاپن - دکتر - سعید - فروش