خانه نصیرالدوله، در گیر و دار دادگاه و وزارت میراث فرهنگی هر روز سست تر می شود.
- به گزارش سایت قطره و به نقل ازگروه فرهنگی یکتا پرس، خانه نصیرالدوله با دو هزار مترمربع مساحت باقی مانده از دوره فتحعلی شاه قاجار است که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران به اشتباه آن را به جای خانه مرحوم مدرس خرید.
سپس مرداد ماه سال 88 بود که نوه مرحوم مدرس اعلام کرد خانه نصیرالدوله اشتباهی به جای خانه مدرس خریداری شده است.
آن جا بود که میراث فرهنگی تازه به تاریخچه آن پی برد.
در نهایت پس از کش و قوس بسیار در تابستان 93 بخش خصوصی با قیمت 4میلیارد تومان خانه مدرس را خریداری و با 3 میلیارد تومان مرمت و تبدیل به موزه مدرس کرد.
خانه منسوب به نصیرالدوله به کجا رسید؟ مالک خانه نصیرالدوله نیز از بانک کشاورزی وامی گرفته و آن را پرداخت کرده بود، اما در پرداخت سود آن مشکل داشت.
دادگاه بدوی و تجدید نظر به نفع مالک رای داد و دیگر لازم نبود سود آن پرداخت شود.
با دستور دادگاه به دفترخانه، سند هم آزاد شد.
در این بین بانک کشاورزی به دیوان عالی کشور شکایت کرد و دیوان به نفع بانک رای داد و تمام معاملات پیش از آن از جمله فروش ملک به میراث فرهنگی را ابطال کرد و به رهن بانک در آورد.
بدهی بانک در آن زمان 300 میلیون تومان یعنی حدود یک چهارم قیمت خانه بود و میراث فرهنگی یا توان پرداخت این مبلغ را نداشت یا نخواست این پول را پرداخت و خانه را تصاحب کند.
درنهایت میراث فرهنگی استان تهران از مالک درخواست پرداخت خسارت پولی که بابت ملک داده بود را کرد که این دادگاه هم چند سالی طول کشید و دادگاه بدوی مبلغ 28میلیارد تومان برآورد خسارت کرد.
اکنون خبر های واصله از خانه نصیرالدوله حکایت از آن دارد که چوب های حائلی که میراث فرهنگی زیر سقف ها گذاشته از آنجا خارج شده است.
خبرنگار ما هم این موضوع را از معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران پیگیری کرد.
مرتضی ادیب زاده، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران درباره رای دادگاه اظهار کرد: رای قطعی تخلیه مالک از سوی مقامات قضایی صادر شده و پرونده ما از نظر حقوقی به اتمام رسیده است.
او با اشاره به اینکه وسایل از خانه خارج شده گفت: خبری مبنی بر اینکه چوب های حائلی که برای مرمت بنا گذاشته شده بود و اکنون از خانه خارج شده را ما به یگان های حفاظت اطلاع داده ایم اما گفته اند درِ ساختمان بسته بود.
ادیب زاده افزود: نگرانی ما از بابت مرمت بنا بوده است.
کار هایی برای استحکام بخشی خانه انجام شد اما نتیجه بخش نبود.
برای این موضوع مکاتبه ای با شورای دادگاه انجام داده ایم که در این هفته کار های نهایی آن انجام می شود.
انتهای پیام/
کلید واژه ها: خانه - میراث فرهنگی - سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - میلیارد تومان - فرهنگی - میراث فرهنگی و گردشگری - مدرس - سازمان میراث فرهنگی - وزارت میراث فرهنگی - میراث - خریداری - میلیارد - اشتباه - دادگاه - پرداخت - بانک کشاورزی - استان تهران - تومان - فتحعلی شاه - بخش خصوصی - تجدید نظر - مترمربع - گردشگری - کشاورزی - تابستان - فتحعلی - سازمان - تهران - گزارش - خصوصی