درباره جرایم علیه امنیت و آسایش عمومی و مجازات آن ها بیشتر بدانید به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در قانون مجازات اسلامی درباره جرائمی که امنیت و آسایش عمومی را خدشه دار می کنند و منجر به آزار رسیدن و ترساندن شهروندان .
- به گزارش خبرنگار ، در قانون مجازات اسلامی درباره جرائمی که امنیت و آسایش عمومی را خدشه دار می کنند و منجر به آزار رسیدن و ترساندن شهروندان می شوند توضیحاتی داده شده و به انواع مختلفی تقسیم شده اند.
اولین جرم محاربه است؛ بر اساس قانون این جرم باعث ایجاد رعب و وحشت در جامعه می شود و جرمی مقید است.
در این جرم شخص مجرم با سوء نیت عام قصد کشیدن سلاح دارد و با سوء نیت خاص قصد تعرض به جان، مال و ناموس دارد که قانونگذار برای آن مجازات اعدام را در نظر گرفته است.
البته حد محاربه شامل اعدا، صلب، قطع دست راست و پای چپ، نفی بلد است، انتخاب مجازات جزء اختیارات قاضی به شمار می رود.
باید به این نکته توجه داشت که جرم محاربه با یک بار اقرار شهادت دو مرد عادل و علم قاضی ثابت می شود،اما با سوگند ثابت نمی شود.
دومین جرم افساد فی الارض است؛ یعنی هر شخص به طور گسترده مرتکب جنایت علیه امنیت داخلی و خارجی کشور، نشر اکاذیب، احراق و تخریب و .
شود مفسد فی الارض شناخته می شود و برابر قانون اعدام می شود.
یکی دیگر از جرایم علیه امنیت بغی است؛ یعنی مجرم آن فردی است که علیه حکومت اسلامی ایران مردم را به قیام وا دارد و در صورت استفاده از سلاح به اعدام محکوم می شود.
بیشتر بخوانید
کلید واژه ها: قانون مجازات اسلامی - مجازات - مجازات اسلامی - قانون مجازات - عمومی - امنیت - قانون - شهروندان - باشگاه خبرنگاران - اسلامی - جرایم - قانونگذار - خبرنگاران - علیه - اجتماعی - باشگاه - قضایی - جامعه - انواع - اعدام - اولین - سلاح - جرمی - شوند - گروه - داده - تعرض - مجرم - حوزه - وحشت