سخنگوی انجمن صنایع لبنی کاهش سرانه مصرف شیر و افزایش هزینه های تولید را از عوامل تاثیرگذار در کاهش تولید محصولات لبنی دانست و گفت: بخشی از تحریک قیمت شیر خام در داخل کشور به دلیل تداوم قاچاق شیرخشک است.
- سید محمدرضا بنی طبا در گفت وگو با میزان، در خصوص کاهش سرانه مصرف لبنیات در کشور گفت: کاهش سرانه مصرف لبنیات طی 16 سال گذشته در کشور اتفاق افتاده است و بیشترین کاهش مصرف را با حذف شیر یارانه ای و همچنین حذف توزیع شیر در مدارس تجربه کردیم؛ از سال 92 تا امروز نیز کاهش مصرف به دلیل کم شدن قدرت خرید مردم، ادامه داشته است.
سخنگوی انجمن صنایع لبنی با اشاره تاثیر کاهش مصرف بر میزان تولید لبنیات در کشور افزود: کارخانه های تولید لبنیات از یک طرف با افزایش هزینه های تولید مواجه شدند و از طرف دیگر مصرف لبنیات در جامعه و کشش بازار نیز روند نزولی داشت، بنابراین کارخانه ها از حجم تولید خود کم کردند به طوری که در حال حاضر با ظرفیت خالی حدود 40 درصدی در صنعت لبنیات مواجه هستیم.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه حذف ارز 4200 تومانی و انتقال یارانه به انتهای زنجیره در افزایش قدرت خرید مردم موثر است، تصریح کرد: ایجاد ارز 4200 تومانی در شرایط تحریم و با توجه به وضعیت آن زمان گرفته شده بود، اما در شرایط فعلی با توجه به میزان منابع ارزی و همینطور تحولات بین المللی، تصمیم مجلس برای تک نرخی کردن ارز، تصمیم درست و به جایی است، اما برای تاثیر گذاری این تصمیم و هدفمندسازی منابع حاصل از این تصمیم، لازم است که یارانه در بین دهک های پایین جامعه توزیع شود نه آن که همه افراد با هر سطح درآمدی، سهم یکسانی از آن داشته باشند و این فرآیندی است که نیاز به همکاری توأمان دولت و مجلس دارد.
بیشتر بخوانید: گرانی جدید در راه است؟ ضرورت اعمال حمایت های دولتی در انتهای زنجیره تولید" بنی طبا در خصوص میزان صادرات محصولات لبنی به محدودیت های تحمیل شده به حوزه صادرات بخاطر تحریم ها اشاره کرد و اذعان داشت: بخشی از آمار صادرات به دلیل محدودیت های موجود، منتشر نشده است علاوه بر آن در آمار 9 ماهه سال 99، میزان صادرات به کشور عراق در نظر گرفته نشده است در حالی که حجم صادرات محصولات لبنی به این کشور، چند برابر صادرات به سایر کشور های دیگر است.
سخنگوی انجمن صنایع لبنی ایران در پایان به معضل قاچاق در حوزه لبنیات پرداخت و با انتقاد از استمرار قاچاق شیرخشک گفت: بسیاری از محصولات لبنی به دلیل ماهیت فسادپذیر بودن نمی توانند قاچاق شوند، زیرا برای نگهداری و حمل و نقل به شرایط خاصی نیاز دارند، اما متاسفانه قاچاق شیر خشک صنعتی در کشور ما وجود دارد و حتی بخشی از تحریک قیمت شیر خام در داخل کشور به دلیل تداوم قاچاق شیرخشک است.
وی میزان شیر خام مورد نیاز برای تولید یک کیلوگرم شیرخشک را 12 کیلو اعلام کرد و افزود: میزان مجاز صادرات شیرخشک در کشور 20 هزار تُن است و میزان تولید شیر خشک در داخل حدود 800 هزار تُن، این در حالی است که سهم مصرف صنایع مختلف داخلی کشور 200 هزار تُن برآورد شده است و متاسفانه گزارشات حاکی از خروج شیرخشک به صورت قاچاق و در حجم وسیع است.
کلید واژه ها: لبنی - لبنیات - کاهش - مصرف - تولید - قدرت خرید مردم - کاهش مصرف - سرانه - صنایع لبنی - کارخانه ها - قدرت خرید - توزیع شیر در مدارس - کشور - کارخانه - سرانه مصرف شیر - سخنگوی - افزایش - محصولات لبنی - قاچاق شیرخشک - هزینه - صنایع - انجمن - میزان - روند نزولی - کاهش تولید - تاثیرگذار - قدرت - خرید - مردم - بیشترین