سیدحسین موسویان در کتاب «ایران و امریکا؛ گذشته شکست خورده و مسیر آشتی» به بیان روایتی ناگفته از سفر هانس دیتریش گنشر وزیر خارجه آلمان به ایران در 19 اردیبهشت 1370 می پردازد.
- به گزارش سایت قطره و به نقل ازتابناک به نقل از انتخاب، موسویان که در آن زمان سفیر ایران در آلمان بوده و ماموریت احیای روابط ایران با اروپا از سوی آیت الله هاشمی به او واگذار شده بود، در بخشی از کتاب خود آورده است: در زمان سفر همراه با گنشر در هواپیما در مسیر تهران به کرمانشاه، او را در حالی دیدم که خیره از پنجره هواپیما به بیرون می نگریست و حدود بیست دقیقه در فکر بود.
من به او نزدیک شدم و پرسیدم چه چیزی او را در چنین فکر عمیقی فرو برده است.
گنشر در پاسخ اعتراف کرد: چرا کشوری با چنین تاریخ غنی، طبیعتی منحصربه فرد، موقعیت استراتژیک و قرار گیری در قلب جهان با مردمی هوشمند نتوانسته هم تراز کشور های توسعه یافته باشد؟ من به سوال او پاسخی ندادم و نظر او را در این زمینه پرسیدم.
او با حالتی طنز پاسخ داد: اگر بگویم من چه فکری می کنم، مرا از هواپیما بیرون می اندازید و خبرش را به تهران مخابره می کنید.
من او را مطمئن کردم که چنین کاری نخواهم کرد.
سپس با استادی تمام ادامه داد: من در حال فکر به دلایل آن بودم.
قبلا فکر می کردم ایران مشکل مردم ندارد.
زیرا به شکل باورنکردنی مردمی تحصیل کرده و باهوش دارد؛ بنابراین مشکل ضعف مدیریت، توسعه ایران را کند کرده است، اما بعد از ملاقات با رفسنجانی نظرم کاملا عوض شد؛ زیرا اگر نه او را شایسته ترین، اما یکی از شایسته ترین و باهوش ترین رهبرانی یافتم که طی 16 سال خدمتم به عنوان وزیر خارجه آلمان ملاقات کرده ام.
به یاد داشته باشید که من همه رهبران مهم شرق و غرب را دیده ام.
کمتر رییس کشوری به تیزهوشی آقای هاشمی دیده ام.
حالا فکر می کنم که اگر چنین مدیران و ملت هوشمند و ذخایر عظیم و موقعیت جغرافیایی استراتژیک دارید، پس مشکل کجاست؟ زمانی که در هواپیما به این موضوع فکر کردم، به نتیجه رسیدم که دلیل آن سطح درگیری بین ایران و ایالات متحده است.
این تنش ها باید حل شوند.
کلید واژه ها: ایران - موسویان - آلمان - وزیر خارجه آلمان - هواپیما - آیت الله هاشمی - خارجه - وزیر خارجه - سفیر ایران - استراتژیک - وزیرخارجه - کشور - مسیر - اردیبهشت - زمان - پاسخ - وزیر - کتاب - آیت الله - سیدحسین - ماموریت - اعتراف - هوشمند - تابناک - هاشمی - تهران - توسعه - روابط - نزدیک - کشوری