معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری کل استان کرمان گفت: 70 درصد اجرای سند تحول قضایی به انفورماتیک و فناوری های نوین بستگی دارد.
- راهکار های سند تحول قضایی برای حل مشکل دشواری دسترسی عمومی به خدمات حقوقی" معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری کل استان کرمان با اشاره به اینکه میزان اجرای چرخش های تحولی سند تحول قضایی در آینده مورد رصد قرار می گیرد، ادامه داد: چالش ها در دستگاه قضایی زیاد بوده است و در سند تحول قضایی امکان طرح تمامی این چالش نبوده است و از این رو 20 چالش اولویت بندی شده و 47 عامل ریشه ای اولویت دار نیز شناسایی و بر آن ها تمرکز شده است.
بخشی تصریح کرد: برای نخستین بار در معماری دوم دستگاه قضایی و سند تحول قضایی به مردم نقش زیادی داده شده است و از نظرات مردم و نخبگان استفادده بیشتری صورت گرفته است.
وی از سند تحول قضایی به عنوان یک برنامه پنج ساله یاد کرد و گفت: مفاد این سند باید در چارچوب برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تا پایان سال 1402 اجرایی شود.
معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری کل استان کرمان به ویژگی های اساسی سند تحول قضایی اشاره و بیان کرد: تمرکز بر احیای برخی از ماموریت های مغفول قوه قضاییه به ویژه در بخش حقوق عامه، تمرکز بر شناسایی چالش ها از منظر مردم، تمرکز بر شناسایی عوامل پدید آورنده چالش ها و تدوین راهبرد ها و راهکارها، توجه ویژه به باز طراحی نظام مدیریتی حاکم بر قوه قضاییه و تهیه ساز و کار های لازم برای راهبری، پیگیری مستمر و بازخورد و اصلاح مستمر سالانه سند تحول قضایی از جمله ویژگی های اساسی سند تحول قضایی به شمار می رود.
بخشی، واقع بینی سند و تاکید بر محور های مهمی از جمله مبارزه با فساد، حفظ کرامت مردم، حمایت از تولید، حمایت از آزادی های مشروع و نقش ویژه نخبگان، صاحب نظران و استادان رشته حقوق در روند تهیه این سند را مورد اشاره قرار داد و گفت: هوشمندسازی از جمله رویکرد های اساسی سند تحول قضایی به شمار می رود.
وی با اشاره به اینکه هفت ماموریت در سند تحول قضایی پیش بینی شده است، گفت: رسیدگی به تظلمات، تعدیات، شکایات، حل وفصل دعاوی و رفع خصومات، احیای حقوق عامه، گسترش عدل و آزادی های مشروع، نظارت بر اجرای صحیح قوانین و حسن جریان امور، کشف جرم، تعقیب و مجازات و تعزیر مجرمین و اجرای حدود و مقررات مدون جزایی اسلام، پیشگیری از وقوع جرایم و دعاوی، اصلاح مجرمان و حمایت از حقوق مالکیت اشخاص ماموریت های اصلی سند تحول قضایی است.
معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری کل استان کرمان خاطرنشان کرد: تربیت قضات تخصصی، بهره برداری از سیستم های هوشمند، ایجاد شفافیت در فرایند رسیدگی و صدور آرا، انتشار عمومی و برخط آرای قضایی، پیشگیری از صدور نظرات کارشناسی نادرست، زمینه سازی برای ایجاد مراکز تخصصی کارشناسی و وکالت، تقویت نظارت و برخورد مناسب با تخلفات، فراهم سازی زمینه ایجاد صندوق ضمانت کارشناسان رسمی و تقویت فضای رقابتی در ارائه خدمات کارشناس رسمی در سند تحول قضایی مورد تاکید قرار گرفته است.
بخشی با بیان اینکه اطاله دادرسی از چالش های مهم در حوزه قضایی به شمار می رود و در سند تحول قضایی جای کار ویژه ای بر روی این موضوع وجود دارد، گفت: توسعه روش های حل اختلاف جایگزین رسیدگی قضایی، واگذاری به مراجع شبه قضایی، استفاده از نهاد های مردمی، ارتقای نظام داوری و کاستن از مراحل غیر ضروری دادرسی از راهکار های مد نظر برای جلوگیری از اطاله دادرسی است.
کلید واژه ها: سند تحول قضایی - سند تحول - قضایی - تحول - اطلاعات دادگستری - فناوری های نوین - فناوری اطلاعات - فناوری - دستگاه قضایی - استان کرمان - انفورماتیک - دادگستری - اطلاعات - دستگاه - اولویت - چالش - 70 درصد - اولویت بندی - استان - کرمان - معاون - نظرات مردم - نوین - درصد - مردم - آمار - شناسایی - 70 درصدی - حل مشکل - نخبگان