- سایت خبری تحلیلی اندیشه ها: شرق: سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون یک میلیون و 16 هزار و 835 بیمار قطعی مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شده و با فوت 347 بیمار دیگر از مبتلایان قطعی در 24 ساعت منتهی به ظهر جمعه، شمار جان باختگان قطعی این بیماری در کشور به 49 هزار و 695 نفر رسید.
سیما سادات لاری روز گذشته با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جان باختگان کرونا در ایران افزود: در 24 ساعت گذشته تا ظهر جمعه (14 آذر 1399) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 13 هزار و 341 بیمار جدید مبتلا به کووید 19 در کشور شناسایی شد که از این تعداد هزارو 996 نفر بستری شدند.
با این حساب، مجموع بیماران کووید 19 در کشور به یک میلیون و 16هزار و 835 نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون 708 هزار و 106 نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان ها ترخیص شده اند.
همچنین پنج هزارو 824 نفر از بیماران مبتلا به کووید 19 در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: روند کاهش موارد مرگ کووید 19 نشان دهنده عزم ملی برای شکست این بیماری است که علاوه بر رعایت دقیق پروتکل ها نیازمند همکاری مداوم مردم و دستگاه های اجرایی است.
او گفت: در این مسیر طرح مدیریت و کنترل اپیدمی کرونا به صورت محله محور با نام طرح سردار حاج قاسم سلیمانی با همکاری بسیج، هلال احمر، سازمان های مردم نهاد و خیرین اجرا می شود.
لاری افزود: تشدید نظارت بر اجرای پروتکل ها، افزایش تست های تشخیصی و بیماریابی فعال، فرنطینه هوشمند مبتلایان، گسترش آموزش و اطلاع رسانی، حفاظت از گروه های آسیب پذیر، اجرای هوشمند محدودیت ها و افزایش خدمات سرپایی به منظور کاهش موارد بستری از اهداف این برنامه است.
او گفت: امیدواریم با همکاری مردم در اجرای صحیح این برنامه و همکاری بین بخشی و با استفاده از توان شبکه بهداشت کشور بتوانیم گام مؤثری در راستای توقف شیوع اپیدمی کرونا در کشور برداریم.
آمار مرگ کرونا در ایران از دهم آبان به بالای 400 نفر رسید و بعد از حدود یک ماه دوباره به زیر 400 نفر کاهش یافت.
ویروس کرونا عامل بیماری کووید 19 از اواخر سال 2019 در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند 98 (فوریه 2020) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه و سرفه و قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می شود.
تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید 19 است.
بیش از 80 درصد مبتلایان به ویروس دچار بیماری خفیف می شوند.
ممنوعیت تخصیص سهمیه داروهای خاص و کمیاب برای داروخانه متعلق به مدیران شرق: رییس سازمان غذا و دارو ابلاغ کرد: تخصیص هر گونه سهمیه داروهای خاص و کمیاب برای داروخانه های متعلق به مدیران ممنوع است.
به گزارش سایت قطره و به نقل ازوزارت بهداشت، محمدرضا شانه ساز، معاون وزیر و رییس سازمان غذا و دارو، در ابلاغیه ای به رؤسای دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور تأکید کرد: تخصیص هر گونه سهمیه داروهای خاص و کمیاب برای داروخانه های متعلق به مدیران ممنوع است.
در این ابلاغیه آمده است: پیرو گزارش های دریافتی و در راستای ایجاد شفافیت و برقراری عدالت از تاریخ ابلاغ این دستورالعمل، تخصیص هر گونه سهمیه دارویی مربوط به دارو های خاص و کمیاب دارای برنامه توزیع ابلاغی از طرف اداره کل امور دارو و مواد تحت کنترل برای همه داروخانه هایی که مؤسس آنها معاون غذا و دارو یا مدیر امور دارویی معاونت های غذا و دارو و مسئولان مشابه هستند، ممنوع است.
ضمنا این جانب و مدیران کل این سازمان نیز مشمول این دستورالعمل خواهیم بود.
کلید واژه ها: بیمار - سخنگوی وزارت بهداشت - هزار - وزارت بهداشت - بیماران - کووید 19 - درمان و آموزش پزشکی - کشور - قطعی - شناسایی - سیما سادات لاری - کرونا در ایران - میلیون - بهداشت - بیمارستان ها - بهبود یافته - آموزش پزشکی - گذشته - وزارت - آخرین آمار - بیمارستان - ساعت - جمعه - در ایران - اندیشه - بیماری - اعلام - ترخیص - پزشکی - ایران