- پس از حذف فیلم جوی نماینده سینمای اتریش در اسکار 2020، کارگردان و تهیه کننده این فیلم تصمیم آکادمی اسکار را شوکه کننده و نادرست خواندند.
آکادمی اسکار هفته گذشته اعلام کرد که فیلم جوی به نویسندگی و کارگردانی سودابه مرتضایی که به عنوان نماینده سینمای اتریش در شاخه بهترین فیلم بین المللی جوایز سینمایی اسکار 2020 پذیرفته شده بود را پس از بررسی به دلیل دیالوگ های غالبا انگلیسی، واجد شرایط رقابت در این شاخه از این جوایز نمی داند و حالا کارگردان و تهیه کننده این فیلم با ارسال نامه ای به آکادمی نسبت به این تصمیم اعتراض دارند.
در این نامه که به امضای سودابه مرتضایی کارگردان ایرانی-اتریشی فیلم جوی ، الیور نیومان تهیه کننده و مارتین شویگوفر رییس سازمان سینمایی اتریش رسیده آمده است که با بررسی مجدد فیلم مشخص شده است که 53 درصد از دیالوگ های استفاده شده در فیلم به زبان های غیرانگلیسی (بینی، آلمانی و پیجین) و غیر قابل فهم برای مخاطبان انگلیسی زبان است و تصیم آکادمی مبنی بر حذف این فیلم به شکلی ناخوشایندی حیرت آور و البته شوکه کننده است.
آکادمی اسکار دلیل حذف نماینده اتریش از شاخه بهترین فیلم بین المللی اسکار 2020 را استفاده از دیالوگ های انگلیسی در دو سوم از فیلم اعلام کرده بود.
شش عضو کمیته بین المللی اسکار درصد استفاده از دیالوگ های انگلیسی و غیرانگلیسی را در فیلم به صورت مستقل محاسبه کرده اند و آکادمی اسکار بر تصمیم اولیه خود باقی خواهد ماند و این پرونده بسته شده است.
هفته گذشته نیز فیلم شیردل به کارگردانی ژنویو ناجی که امسال به عنوان اولین نماینده سینمای نیجریه در شاخه بهترین فیلم بین المللی جوایز سینمایی اسکار انتخاب شده بود نیز به دلیلی مشابه از رقابت در اسکار جا ماند که این تصمیم با حواشی و اعتراضاتی همراه شد، چرا انگلیسی زبان رسمی نیجریه محسوب می شود.
فیلم جوی به کارگردانی و نویسندگی سودابه مرتضایی که درباره قاچاق بردگان جنسی آفریقایی به اتریش است، اولین نمایش خود را در جشنواره ونیز سال گذشته تجربه کرد و در نهایت موفق به کسب جایزه "لیبل سینمای اروپا" از این جشنواره شد و در ادامه نیز جوایزی چون بهترین فیلم بخش رقابتی شصت و دومین جشنواره بین المللی فیلم لندن (BFI) و جایزه ستاره طلایی بهترین فیلم از هفدهمین جشنواره فیلم مراکش را کسب کرد.
سینمای اتریش تاکنون چهار بار به جمع نامزدهای نهایی جایزه شاخه بهترین خارجی راه یافته است و دوبار با فیلم های جاعلان ساخته اشتفان روزویتسکی (2007) و عشق از میشاییل هانکه (2012) موفق به کسب جایزه اسکار خارجی شده است.
فهرست نامزدهای اولیه شاخه بهترین فیلم خارجی (که از امسال به شاخه بهترین فیلم بین المللی تغییر نام داده است) شامل 10 فیلم در ماه دسامبر اعلام می شود و پنج فیلم راه یافته به جمع نامزدهای نهایی نیز روز 13 ژانویه (23 دی ماه) مشخص و مراسم اعطای جوایز نود و دومین دوره این رویداد سینمایی در تاریخ 9 فوریه (بامداد دوشنبه 21 بهمن) برگزار خواهد شد.
خبرآنلاین
کلید واژه ها: فیلم - اسکار - بهترین فیلم - انگلیسی - کارگردان - بین المللی - آکادمی اسکار - سودابه مرتضایی - آکادمی - بهترین - اتریش - تهیه کننده - نماینده - جشنواره - کارگردانی - دیالوگ - اسکار 2020 - استفاده - جایزه - تصمیم - اعتراض - رییس سازمان سینمایی - گذشته - رقابت - سازمان سینمایی - فیلمساز ایرانی - میشاییل هانکه - نیجریه - زبان - ایرانی