حجت الاسلام بیاتی با اشاره به مزایای چادر بر دیگر پوشش های بانوان، مشکلات بر سر راه این پوشش را مشکوک عنوان کرد و گفت: چادر تنها یک پوشش نیست بلکه یک کالای تمدنی است.
- گفتم چادری ها نماینده خانواده خودشان هستند؛ شما خانواده شهدای انقلابیانی که انقلاب اسلامی را تحقق بخشیدند، خانواده 230 هزار شهید دفاع مقدس، خانواده های شهدای مدافعان حرم را که فداکاریشان مانند من سخنرانی نبوده است که درباره دین حرف بزنند را بررسی کنید؛ نگاه کنید که چقدر از این خانواده ها چادری هستند.
وصیتنامه شهدا را بخوانید، دو موضوع بسیار تکرار شده است؛ می گویند که بچه ها ما می رویم، اما حواستان به امام باشد، حرف امام زمین نماند، حواستان به ولی فقیه باشد ؛ حالا دوم چیست؟ قرآن، نماز یا چیز دیگر؟ نه، گفته اند که ما می رویم اما بچه ها مواظب باشید که چادر از سر زنانمان نیافتد ؛ موضوع دوم با یک فاصله زیاد و پر تکرار در کنار ماجرای محافظت از ولی فقیه، محافظت از چادر است؛ خیلی از آن ها حجاب را هم نگفته اند بلکه مستقیم چادر را اشاره کرده اند.
این گروهی که خدمتگزار و فداکار و از جان گذشته برای اسلام هستند خانواده چادری ها هستند؛ مادر چادری با بچه اش، خانم چادری با شوهرش، دختر چادری با پدرش؛ اگر بخواهیم روی خانواده شهدا یک لیبل بگذاریم، خانواده های چادری هستند؛ این ها باید حالشان بد شود؛ این ها باید از جمهوری اسلامی دست بردارند.
هر وقت توانستند این گروه فداکار را از جمهوری اسلامی خسته کنند، دیگر این نظام فداکار، جان فدا و مبارز ندارد؛ بقیه هم اسلام را دوست دارند، نه به اندازه خانواده چادری ها، این ها آدم های فداکاری نیستند؛ آدم های خوبی هستند، اما چادری ها کسانی هستند که انقلاب را رها نمی کنند؛ هشت سال پدر این کشور در آمده است، اما این گروه تسلیم نمی شود؛ این گروه ایستاده است و می گوید که امام ما هستیم، تو ما را داری.
در عراق یا سوریه جنگ شده است؛ خیلی از آن ها از اساس شیعه هم نیستند، اما مسلمان هستند؛ به این بچه ای که در خانواده چادری ها بزرگ شده، خبر رسیده است، بر می گردد و می گوید که من نمی توانم ببینم که کسی به ناموس شیعه یا مسلمان تعرض کند؛ در کشوری که فاصله زیادی هم دارد، مثلاً سوریه که مرزی هم نداریم؛ من باید آنجا بروم و در آنجا از ناموس محافظت کنم؛ این گروه باید دست بردارند.
با این قیمت چادر کاری می کنند که این خانواده متدینی که با سختی زندگی می کند، چهار تا دختر دارد، کارگر یا کارمند است، نتواند به راحتی به اندازه لازم برای خانواده اش چادر بخرد.
چادر کالای مصرفی است؛ چون لباس رو هست، بسیار هم آسیب پذیر است، باران و آفتاب می خورَد و لای در گیر کند و از این حوادث بسیار اتفاق می افتد؛ ما طلبه ها که عبا داریم خانم های چادری را درک می کنیم؛ این کالای مصرفی که آدم ها به آن نیاز دارند؛ این فشار اقتصادی می آید، باید روی خانواده متدین بیشتر اثر بگذارد.
ما معتقد نیستیم که این ها دست بر می دارند، اما می تواند به صورت طبیعی جایگاه این ها را تنزل دهد؛ وقتی چادر نو نداشته باشد که بپوشد، بین بچه ها به او بی توجهی شود، طرد شود؛ آن اثر روانی خودش را بگذارد.
خائن است کسی که در این زمینه ورود کرده است.
رسا ـ تولید چادر در کشور چه وضعیتی دارد؟ هشت کارخانه دوخت چادر از حدود سال 1380 در ایران فعال شد، برنامه ریزی شد تا همه هشت کارخانه زمین بخورد؛ چون واردات چادر انحصاری چند آدم بود؛ این ها دیدند که با وجود این کارخانه ها در واردات سود نمی کنند، یک جاهایی برای اینکه این ها را بشکنند قیمت را پایین می آوردند و کارخانه را ورشکست می کردند؛ هفت کارخانه از این هشت کارخانه ورشکست شدند و الان موجودیت خارجی ندارند؛ این فاجعه نیست؟ نباید مشکوک شویم که چرا هفت کارخانه از بین رفت؟ دستی در کار نیست؟ راحت از کنار آن بگذریم؟ بگوییم که اتفاقی بوده است؟ قیمت بالا و پایین شده است و این ها نتوانستند.
آن یکی چطور مقاومت می کند؟ کارخانه ای که هنوز مشغول فعالیت است چیزهای دیگری هم کنار چادر می زند تا کاسبی کند، چادرش را هم می زند.
من آخوندی هستم که فقط کار کتابخانه ای نکرده ام بلکه دوازده سال است در حوزه عفاف و حجاب کار می کنم، قائم مقام وزیر کشور در حوزه عفاف و حجاب بوده ام، دوازده سال است که مؤسسه داری و کار و فعالیت می کنم، با نمایندگان مجلس، وزرا، مجموعه های دیگر نشسته ام و درباره مصوباتشان بحث و گفت وگو کرده ام؛ با مد لباس وزارت ارشاد مفصل گفت وگو کرده ام؛ بعنوان یک طلبه کنشگر اجتماعی در حوزه حجاب و عفاف می گویم که ماجرای چادر به شدت مرموز و مشکوک است.
آن کسی که دین داشته باشد، مؤمن باشد و بخواهد این قضیه را دنبال کند، سر نخ های فراوانی برایش وجود دارد، برویم دنبال کنیم ببینیم ماجرا چیست؟ چه کسانی نمی خواهند که آدم های چادری راحت زندگی نکنند؟ در ادبیات جامعه شناسی تعبیری به نام شیب اجتماعی وجود دارد؛ می گویند شیب اجتماعی به هر چه باشد آدم ها به آن سمت سُر می خورند، الان شیب اجتماعی به نفع محجبه ها هست یا کسانی که حجاب شرعی را رعایت نمی کنند؟ یعنی سهولت دسترسی، طرح های خوب، جنس های خوب، ارزان و با کیفیت به سمت چادر است یا پوشش های دیگر؟ الان فقط مسأله ما گرانی چادر نیست، کیفیت چادر هم هست، کیفیت چادر یک مسأله خیلی جدی است؛ چرا یک چادر باید به سرعت بور شود که فرد مجبور باشد دوباره آن را بخرد که اگر پولش را نداشت، زنی که زیبا طلب است، زشت و بور بپوشد.
کلید واژه ها: خانواده - اسلام - جمهوری اسلامی - خانواده شهدا - انقلاب - اسلامی - شهدا - ولی فقیه - فداکاری - انقلاب اسلامی - مسلمان - مشکلات - جمهوری - امام - دیگر - کالای مصرفی - مدافعان حرم - موضوع - مشکوک - سوریه - فقیه - دختر - شیعه - کشور - سخنرانی - نماینده - هشت سال - کارمند - تسلیم - زندگی