پروژه پتروشیمی از سه سال قبل، بخشی از تپه تاریخی حاجی آباد همدان را قُرق کرده و کمتر از یک ماه است که باستان شناسان اعلام کرده اند پایه های این پروژه روی یکی از مهمترین تپه های مادها در همدان استوار است.
- به گزارش سایت قطره و به نقل ازایسنا، کمتر از یک ماه پیش بود که خبر رسید پروژه نجات بخشی تپه حاجی آباد همدان به کشف سازه بسیار بزرگ خشتی از دوره آهن 3 (احتمالا متعلق به مادها) با دیوارهای قطور، سکوی آتشدان و سکوهای نشیمن با ابعادی بزرگتر از معبد نوشیجان منجر شد و این یعنی محوطه ای ارزشمندتر از تپه نوشیجان در همدان که این روزها پروژه ی پتروشیمی در عرصه آن در حال کار است، کشف شده است.
محوطه ای تاریخی که از چند سال پیش پروژه ی پتروشیمی فامنین در آن در حال اجرا است و آسیب هایی به آن وارد شده، اما پس از کشف سازه ای جدید توسط تیم باستان شناسی پژوهشکده باستان شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، اهمیت آن بیش از پیش شده است.
حسین زندی، فعال میراث فرهنگی استان همدان اما معتقد است از زمان فعالیت این پروژه در این محوطه تاریخی، آسیب هایی به این محوطه ی ارزشمند وارد شده است.
او در این زمینه به ایسنا می گوید: در مکان یابی برای پروژه پتروشیمی، موقعیت آن به گونه ای تعبیه شده که بخشی از تپه توسط پروژه پتروشیمی گرفته شده است.