مطالب مرتبط:
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
دوشنبه، 26 بهمن 1394 ساعت 10:252016-02-15سياسي

دلیل انتخاب تخلص شمس توسط مولوی


شمس برای مولانا سراسر شور و عشق و عرفان بود از این رو به سوی او می شتابید و تاکید می کرد که سخنش گفتار شمس تبریزی است که به او تلقین شده است.

- به گزارش خبرنگار ایسنا - منطقه اصفهان، آنچه در بالا آمد بخشی از مقاله زهره احمدی پور اناری، استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فرهنگیان اصفهان با عنوان بررسی کاربرد معنایی تخلص شمس در غزل های مولوی است که به بیان اهمیت تخلص شمس در شعر مولوی می پردازد.

در این مقاله آمده است: تخلص در لغت به معنی رهایی جستن است، اما در اصطلاح ادبی به معنای نام شعری شاعر است که در ابیات پایانی آورده می شود و اغلب غزل سرایان آن را در مقطع غزل یا ابیات ماقبل آن ذکر می کنند.

اگر غزل سرا نام شعری خود را در تخلص بیاورد خود و شعرش را مدح و ستایش کرده است، اما نکته ویژه در مورد مولوی آن است که به دلیل نقش خاص شمس در تحول و دگرگونی احوال مولانا، نام او جانشین نام مولوی شده است.

مولوی تخلص شمس را برگزیده تا ضمن مدح شمس، او را مسبب اشعارش نشان دهد که این امر باعث شده میان گوینده و مخاطب وحدت برقرار شود.

غزل های مولوی نتیجه تجربه های عارفانه اوست و اغلب آنها را در حالت وجد و شور عارفانه سروده است.

شمس برای مولانا سراسر شور و عشق و عرفان و دریایی از معانی بود که به سوی او می شتابید تا تأویل و تعبیر اسرار را از او بپر


برچسب ها:
آخرین اخبار سرویس:

دلیل انتخاب تخلص شمس توسط مولوی

دلیل انتخاب تخلص شمس توسط مولوی