مطالب مرتبط:
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
دوشنبه، 19 اسفند 1392 ساعت 08:032014-03-10پزشكي

چهار گاز، تهدیدکنندگان تازه لایه ازن


محققان انگلیسی موفق به شناسایی چهار گاز جدید تولید شده توسط بشر شده اند که می تواند به آسیب بیشتر لایه ازن منجر شود.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، لایه ازن در جو بین 15تا 30 کیلومتر بالاتر از سطح زمین، نقش حیاتی در مسدود کردن پرتوهای مضر فرابنفش خورشید داشته و تخریب آن باعث بروز سرطان در انسان و مشکلات تولید مثل در حیوانات می شود.

محققان نخستین بار در سال 1985 سوراخ بزرگی را در لایه ازن بر فراز قطب جنوب شناسایی کردند.

گازهای کلروفلوئوروکربن (CFCs) مورد استفاده در یخچال ها و صنایع مختلف، متهم اصلی تخریب لایه ازن محسوب می شوند که با راه یافتن به جو و واکنش های شیمیایی، موجب تخریب تدریجی لایه ازن می شوند.

بر اساس پروتکل مونترال استفاده از CFD محدود شد و سرانجام در سال 2010 استفاده از این گازها بطورکلی ممنوع اعلام شد.

محققان دانشگاه ایست آنگلیا در تحقیقات اخیر خود موفق به کشف شواهدی از چهار گاز جدید شده اند که منبع ناشناخته ای برای تخریب لایه ازن محسوب می شوند.

سه نوع از این گازها کلروفلوئوروکربن (CFC) شامل CFC-112، CFC-112a، CFC-113a و یک نوع نیز هیدرو کلروفلوئوروکربن (HCFC) شامل HCFC-133a هستند.

شناسایی این گازها از طریق آنالیز برف های قدیمی صورت گرفت؛ هوای استخراج شده از این برف ها یک آرشیو طبیعی از مواد موجود


برچسب ها:
آخرین اخبار سرویس:

چهار گاز، تهدیدکنندگان تازه لایه ازن

چهار گاز، تهدیدکنندگان تازه لایه ازن