مطالب مرتبط:
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
دوشنبه، 20 آبان 1392 ساعت 15:282013-11-11اقتصادي

شیوع آفت زنبور مغزخوار بادام در چهارمحال و بختیاری


زنبور مغزخوار بادام در 16 هزار هکتار بادامستان چهارمحال و بختیاری شیوع یافت.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: این آفت از سال ها پیش به صورت محدود و پراکنده روی درختان بادام مشاهده می شد که اخیرا در بیش از نیمی از باغ ها ، 16 هزار هکتار بادامستان گسترش یافته است.

برزگر با اشاره به خسارت 10 درصدی مستقیم و 40 درصدی غیرمستقیم این آفت افزود: حشره کامل این آفت زنبوری است که ماده آن 6 تا 8 میلیمتر طول دارد و حشره نر کمی کوچکتر و اندازه آن بین 4 تا 6 میلیمتر است که در دوره لاروی خود از مغز بادام ( لپه ها ) می خورد و طبق مشاهدات در داخل هر مغز بادام فقط یک عدد لارو تغذیه می کند.

برزگرافزود: این آفت تهدید بزرگی برای بادامستان های این استان به حساب می آید و باید باغداران با عملیات همگانی و منسجم ، سریع تراین آفت را نابود کنند.

مدیرحفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی از پاییز به عنوان بهترین فرصت برای کاهش خسارت سال آینده به بادام کاران یاد کرد و گفت: بادام کاران باید همزمان با جمع آوری و سوزاندن همگانی بادام های آلوده ( زنگوله ها ) ، این آفت را ریشه کن کنند.

برزگرگفت: با توجه به اینکه زنبور مغزخوار بادام سالانه خسارت زیادی به محصول بادام می زند و زمستان را دربادام های آلوده برروی درختان (زنگوله)به سر می برد لذا بهت


برچسب ها:
آخرین اخبار سرویس:

شیوع آفت زنبور مغزخوار بادام در چهارمحال و بختیاری

شیوع آفت زنبور مغزخوار بادام در چهارمحال و بختیاری