مطالب مرتبط:
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
یکشنبه، 9 تیر 1392 ساعت 06:582013-06-30فناوري

ساخت حفاظ بتنی جهت نگهداری پسمان های پرتوزای هسته یی در کشور


گالناما با قبلیت ویژه مهندس هسته یی برای نگهداری پسمان پرتوزای سطح بالا در کشور ساخته شد.

سیدمحمدجواد مرتضوی، مخترع این بتن ها در گفت وگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با بیان اینکه بتن همواره به عنوان حفاظی مناسب در برابر فوتون های پرانرژی و نوترون های مورد استفاده قرار گرفته است، گفت: حفاظ های بتنی در اتاق های رادیوتراپی مگاولتاژ و مراکز پسماندهای هسته یی کاربرد دارند.

همچنین این بتن ها در حفاظ گذاری بیولوژیک راکتور هسته یی و اتاق های رادیوتراپی مگاولتاژ نیز اهمیت بسیار زیادی دارند.

وی ادامه داد: توانایی تضعیف اشعه گاما و ایکس با چگالی بتنی نسبت مستقیم دارد و این به دلیل افزایش احتمال برخورد پرتوها با مولکول های ساختار بتن است.

در این راستا جهت افزایش چگالی بتن به ساختار پایه بتن که شامل آب، سیمان ریزدانه و درشت دانه است موادی را افزوده ایم که بتوانند حفاظت پرتوی بسیار بالایی داشته باشند.

مرتضوی در خصوص ترکیبات افزوده شده به حفاظ بتنی ساخته شده است، اظهار کرد: بتن های سنگین از کانی های گالنا (محتوی سرب) و کلمانیت، داتولیت و اولکسیت (محتوی بور و جاذب نوترون) که در بسیاری از نقاط ایران به وفور یافت و استفاده می شوند، ساخته شده اند.


برچسب ها:
آخرین اخبار سرویس:

ساخت حفاظ بتنی جهت نگهداری پسمان های پرتوزای هسته یی در کشور

ساخت حفاظ بتنی جهت نگهداری پسمان های پرتوزای هسته یی در کشور